Lomakoti ulkomailta -blogissa kuulumisia ulkomailta, asuntoesittelyjä sekä uutisia ulkomaan asuntomarkkinoilta. 

Kirjoittajat

Pirkko Halikka

Ola! Aurinkoiset terveiset Madeiralta, jossa toimin kiinteistönvälitysfirman konsulttina.

Matkustelu kuului lempiharrastuksiini joitakin vuosia sitten. Tutustuin eri alueisiin Aasiassa, sekä Amerikassa. Lopputulos oli, Eurooppa on paras. Mukavahan se on käydä aika ajoin omassa kotimaassaan Suomessa. Suhteellisen lyhyet lentomatkat tekevät tästä mahdollisen jopa useamman kerran vuodessa. 

Suomessa työskennellessäni olen toiminut monella eri alalla, aina liikunta-alasta kiinteistönvälitykseen ja kaikkea mahdollista siltä väliltä. Olen asunut nuoruusvuosinani myös Ranskassa ja Kanadassa.

Parisenkymmentä kertaa piti matkustaa Madeiralle, kunnes tajuntaani iski tunne siitä, että voisin muuttaa saarelle pysyvästi asumaan. Universumi päätti auttaa ja minulle tarjottiinkin töitä Madeiralaisesta kiinteistönvälitysfirmasta, jossa olen nyt työskennellyt yhden vuoden.

Joni Helminen

Etelä-pohjanmaalta kotoisin oleva työharjoittelia Herttoniemen sekä Torreviejan toimistoilla. Kirjoitan blogiin harjoittelukokemuksia sekä ajankohtaisia asioita liittyen asuntomarkkinoihin.

Karoliina Korpela

Hola! Olen Lomakoti ulkomailta yrityksen markkinointivastaava ja ajatustyöni tulokset näkyvät erityisesti digitaalisella puolelle nettisivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa. Työni on erittäin monipuolista, sillä olen myös paljon tekemisissä asiakkaidemme kanssa. Työskentelen Herttoniemen toimistollamme, mutta joskus (minun suureksi ilokseni) minut lähetetään ulkomaille tutustumaan eri alueisiin ja asuntoihin, niin osaan kertoa niistä paremmin asiakkaillemme. Matkajuttujen lisäksi kirjoitan blogiin tietoa eri alueista sekä jaan ajankohtaisia uutisia ulkomaan asuntomarkkinoilta. 

Marjo Laakkonen

Marjo on edustajamme Turkin Alanyassa ja kirjoittelee kuulumisia blogiimme paikan päältä.

Minun tarina Alanyassa alkoi noin kuusi vuotta sitten, olin pitkään haaveillut asunnosta lämpimässä. Eksyin uudelleen ja uudelleen samoille nettisivuille, katselin asuntoja ja löysin mieleisen. Sitten vain lentoliput ja matkaan! Asunto oli juuri sitä mitä olin toivonut ja muutaman päivän jälkeen huomasin omistavani asunnon lämpimästä aurinkoisesta Alanyasta. Hetkessä olin menettänyt sydämeni tälle kaupungille ja maalle. Alkuun matkailin Suomen ja Turkin väliä jatkuvasti kiihtyvällä vauhdilla, mutta jatkuva ikävä ja kaipuu, halu olla omassa kodissa, paikassa joka tuntui omalta ja oikealta minulle johti päätökseen muuttaa tänne pysyvästi. Hetkeäkään en päätöstä ole katunut, mieleen ei ole tullut pakata laukkuja ja palata Suomeen.

Minna Laine

Olen Lomakoti Ulkomailta yrityksen toimitusjohtaja ja osakas. Olen urallani ollut monissa erilaisissa tehtävissä teollisuudesta rahoitusbisnekseen ja nyt ehdottomasti toiveammatissani. Saan myydä unelmia ja auringonpaistetta ja pidän todella paljon kun voin toimia ihanien asiakkaidemme kanssa henkilökohtaisesti ja puhelimitse. Toki myös sijoittajat kuuluvat kohderyhmäämme, mutta silloin katselemme asioita hieman eri näkövinkkelistä. Työskentelen Herttoniemen toimistollamme ja usein mukanani on uskollinen kaverini, hieman jo harmaantunut labradorinnoutaja Elvis. Toimenkuvaani kuuluu myös reissaaminen eri kohdemaissamme asiakkaiden kanssa tai uusiin kohteisiin tutustuminen. Kirjoittelen mielelläni pienistä, sykähdyttävistä arkielämän tapahtumista matkoillani, markkinakatsauksia tai ihan mitä mieleen juolahtaa.

Pasi Laine

Hola hola! Olen Lomakoti ulkomailta -yrityksen toinen osakas ja myyntijohtaja täällä Espanjan Aurinkorannikolla. Suurimman osan työajastani vietän asiakastyön parissa - tuhansien asuntovaihtoehtojen joukosta poimin asiakkaalle sopivat asunnot ja sovin näytöt asuntokohteisiin. Vien myös asiakkaat asuntonäytöille ja avustan koko ostoprosessissa kun se unelma-asunto Aurinkorannikolta löytyy. Kun en ole asiakkaiden kanssa, minut löytää Fuengirolan toimistoltamme. Liikkuva työ rajoittaa blogiin kirjoittamistani, mutta luen mielelläni muiden juttuja!

Markku Tamminen

Hola, olen jubilado (lausutaan hupilado) – eläkeläinen - yksityisyrittäjä, ”Lomakotiulkomailta” brändin ja Lakiasiaintoimisto M.Tamminen Oy perustaja, varatuomari, kiinteistönvälittäjä ja entinen pankinjohtaja – nykyinen saksofonisti ja purjehtija. Hoidan edelleen jonkin verran laki- ja verotusasioita ja autan tarvittaessa jakamalla ulkomaan asuntokaupan kokemustani Herttoniemen toimistossamme.

Minulla on ollut onni nauttia Espanjan kodistani Costa Blancalla jo toistakymmentä vuotta. Siellä kiehtovat aurinko, erinomaiset pyöräilymahdollisuudet, hyvä ruoka ja edulliset viinit, mukavat naapurit ja luonnikas ilmapiiri.

Uusia kohteita

Lataa lisää kohteita