Vaihe yksi: Kun olet löytänyt oikean kiinteistön, ensimmäinen askel on tehdä tarjous ja neuvotella hinta myyjän kanssa, jotta voitte molemmat sopia lopullisesta hinnasta.

Vaihe kaksi: Kun kauppahinta on sovittu, tulee maksaa 3000€ - 6000€ varausmaksu. Uudiskohdetta ostettaessa varausmaksu on yleensä 10 000€. Tämä vahvistaa myyjälle, että aiot ostaa kiinteistön ja se voidaan poistaa markkinoilta. Tässä vaiheessa kaikki kiinteistön tiedot tarkistetaan kiinteistörekisterin asiakirjoista jotta varmistutaan, että kaikki tiedot ovat oikein.

Vaihe kolme: Tässä vaiheessa asianajaja ottaa yhteyttä myyjän lailliseen edustajaan ja kerää kaikki omaisuutta koskevat asiakirjat ja varmistaa, että kaikki kunnan myöntämät luvat ja lisenssit ovat kunnossa. Asianajaja varmistaa myös, ettei kiinteistöllä ole kiinnityksiä, kuluja, velkoja, vuokralaisia ​​tai veroja.

Vaihe neljä: Kun asianajaja on tutkinut kaiken ja vahvistanut, että kaikki on kunnossa prosessin jatkamiseksi, ostaja ja myyjä voivat allekirjoittaa yksityisen ostosopimuksen. Sopimus sisältää kaikki kiinteistön juridiset kuvaukset. Se sisältää myös kaikki ostajan ja myyjän henkilötiedot, kauppahinnan, maksuaikataulun, arvioitu omistusoikeuden allekirjoituspäivämäärä ja muut oikeudelliset toimenpiteet. Tällöin ostaja maksaa yleensä 10 % kiinteistön kokonaismyyntihinnasta.

Vaihe viisi: Lopuksi molemmat osapuolet joko asianajajiensa kanssa tai asianajajat keskenään, joilla on asiakkaidensa valtakirja, tapaavat notaarin. Tässä vaiheessa omistusoikeuskirja allekirjoitetaan ja ostaja maksaa loput sovitusta myyntihinnasta myyjälle ja avaimet luovutetaan. Olet nyt kiinteistön laillinen omistaja.

Verot ja maksut

Kun ostat kiinteistön Espanjasta, sinun on muistettava, että ostoon liittyy joitain veroja ja maksuja. Veron määrä riippuu siitä, onko ostettu omaisuus jälleenmyynti vai uudiskohde. Myös jälleenmyyntikohteiden verotuksessa on pieni ero Espanjan eri alueiden välillä. Tässä on luettelo eri veromääristä Aurinkorannikolla (Costa del Sol) ja Costa Blancalla.

Uudiskohteet Costa Blancalla ja Costa del Solilla

10 % ALV (IVA) (arvonlisävero, impuesto sobre el valor añadido) kiinteistön myyntihinnasta
1,5 % leimavero (IAJD lmpuesto de Actos Juridicos Documentados) kiinteistön myyntihinnasta
2,0 % palkkiot notaarille ja kiinteistörekisterikulut
1% + alv asianajajan/gestorian palkkio

Costa del Solin jälleenmyyntikohteet

7 % varainsiirtovero kiinteistön myyntihinnnasta
2,0 % notaarin palkkio ja kiinteistörekisterikulut
1,0 % + ALV asianajajan/gestorian palkkio

Costa Blanca jälleenmyyntikohteet

10 % kiinteistön myyntihinnasta.
+ palkkiot notaarille, kiinteistörekisterille ja asianajajalle noin 3000-5000€ myyntihinnasta riippuen.

Yhteenveto:
1: Myyntihinnan hyväksyminen
2: Varausmaksu
3: Asianajaja varmistaa, että kaikki luvat, lisenssit ja kulut ovat kunnossa
4: Yksityinen ostosopimus
5: Notaari, asiakirjojen omistusoikeus ja loppumaksu