VUOKRALAINEN

VUOKRAEHDOT 

Tekemällä varauksen ja vuokraamalla asunnon vahvistat lukeneesi vuokrausehdot ja sitoudut niiden noudattamiseen. Selventäviin kysymyksiin vastaamme mielellämme. Voit ottaa yhteyttä sähköpostiin rent@loistawahomes.com  tai soittamalla Katariina +358400416640

 

1. VARAUSVAHVISTUS / VUOKRASOPIMUS

Varausvahvistus on sopimus, jolla vahvistetaan vuokraus vuokralaisen ja vuokranantajan välillä. Sopimus on sitova ja koskee sopimukseen merkittyjä henkilöitä ja erikseen määriteltyä kiinteistöä. Sopimuksessa määritellään varustelu ja mahdolliset lisäpalvelut vuokrauksen yhteydessä. Vuokratussa kiinteistössä saa yöpyä vain varausvahvistuksessa mainitut henkilöt.

2. LYHYTAIKAINEN VUOKRAUS 

Lyhytaikaisessa vuokrauksessa asunnon hintaan sisältyy sähkö, vesi, internet ja kaasu. Huvilan, talon ja paritalon lyhytaikaisessa vuokrauksessa hintaan lisätään sähkö (arvio noin 0,20€ - 0,40€ / kWh) kulutuksen mukaan. Jokaiseen vuokraukseen on otettava kohde-esittelyssä mainitun hintainen loppusiivous.

3. PITKÄAIKAINEN VUOKAUS 

Pitkäaikainen vuokraus jos varaus on kuukaudeksi tai pidemmäksi aikaa. Pitkäaikaiseen vuokraan lisätään vesi 19 €/kk, netti arviolta noin 49 €/kk, sähkö ja kaasu veloitetaan kulutuksen mukaan. Loppusiivous veloitetaan takuuvuokrasta sopimuksen mukaan. Vuokra voidaan maksaa kerralla tai halutessaan ennakkoon kerran kuukaudessa. Varaus- ja vuokranmaksun päivämäärät ilmoitetaan kirjallisesti sopimuksessa. 

Yksittäinen palvelumaksu pitkäaikaisessa vuokrauksessa on seuraava: 

Yhden (1) kuukauden mittaisessa vuokrauksessa palvelumaksu on 25% yhden kuukauden vuokrasta. 

Alle (3) kuukauden mittaisessa vuokrauksessa palvelumaksu on 50% yhden kuukauden vuokrasta. 

Yli (4) kuukauden mittaisessa vuokrauksessa palvelumaksu on 100% yhden kuukauden vuokrasta.

4. LEMMIKKIELÄIMET 

Lemmikkieläinten tuonti huoneistoon on mahdollista ainoastaan sellaisissa asunnoissa, joissa se on erikseen mainittu asunnon esittelyssä ja näissäkin tapauksissa se koskee vain yhtä lemmikkiä. Varausta tehdessä on mainittava, jos mukana on lemmikkieläimiä ja jos niitä on useampi kuin yksi (1) niin yhteys erikseen vuokravälittäjään. Vuokralainen vastaa kaikista lemmikkieläimen kiinteistölle tai irtaimistolle aiheuttamista vahingoista ja mahdollisen vahingon sattuessa asunnon omistaja määrittelee vahingon suuruuden.

4. TUPAKOINTI 

Tupakointi on sallittu ainoastaan ulkotiloissa mutta asunnon omistaja voi halutessaan kieltää tupakoinnin myös terassilla. Sisällä tupakoiminen on ehdottomasti kiellettyä. Jos vuokralainen rikkoo vuokraehdoissa mainittua tupakointi sääntöä, hän on velvoitettu korvaamaan rikkomuksesta aiheutuvat siivouskulut ja huonekaluihin tai muuhun irtaimistoon kohdistuneen vahingon tai hajuhaitan. Asunnon omistaja määrittelee vahingon suuruuden.

5. SIIVOUS 

Asunnot vuokrataan aina tarkistettuna ja ammattilaisen siivoamana valmiiksi siisteinä. Vuokran lisäksi laskutetaan loppusiivous (summa ilmoitetaan aina ennen varaamista). Vuokralaisen on kuitenkin huolehdittava asunnon siisteydestä vuokrasuhteen aikana sekä jätettävä asunto luovutettaessa tavanomaista siisteys tasoa vastaavaan kuntoon. Muussa tapauksessa vuokralaiselta pidätetään kaikki asunnon siivoukseen liittyvät erityiskulut takuuvuokrasta tai ne peritään vuokralaiselta muulla tavoin. Loppusiivoukseen ei sisälly astioiden tiskaus eikä asiakkaan roskien vienti ja esimerkiksi grillin puhdistus on asiakkaan omalla vastuulla. Tiskauksesta veloitamme aina 30–50 euroa takuusummasta. Erityisestä siivouksesta veloitamme lisätyönä (20€/tunti) + mahdolliset ylimääräiset pesulakulut, matot, patjat, verhot yms. 

6. VAHINKOJEN KORVAUSVELVOLLISUUS 

Vuokralainen on itsevastuussa kaikista aiheuttamistaan vuokrauksen aikana tapahtuneista vahingoista, kadonneista esineistä tai rikkoutuneista tavaroista. Vahingoista on ilmoitettava välittömästi vuokravälittäjään. Ilmoitusvelvollisuus koskee myös asiakkaasta riippumatonta vahinkoa kuten esim. putkivuoto, sähkö-/laitevika jne. Kaikki vahingot korjataan mahdollisimman pian, kohtuullisen ajan puitteissa. Jos vuokralainen ei ole ilmoittanut vahingosta lähtöpäivään mennessä, vahinko tulee maksettavaksi itse asukkaalle esimerkiksi pidättämällä takuuvuokrasta vahingon suuruutta vastaava summa, tai tarvittaessa perimällä vahinkoa vastaava korvaus muulla tavoin. Loistawa Homes S.L. tai asunnon omistaja ei ole vastuussa / vakuuttanut vuokralaisia tai heidän omaisuuttaan vuokrauksen aikana.

7. MAKSUEHDOT 

Vuokra ja mahdolliset lisäpalvelut kuten siivousmaksut maksetaan suoraa Loistawa Homes S.L. yhtiön tilille varausvahvistuksessa mainittuun eräpäivään mennessä. Muunlaisista maksuehdoista sovitaan erikseen kirjallisesti. Vuokraan sisältyvät kulut ovat tapauskohtaisia ja niistä on ilmoitettu erikseen asunnon kohde-esittelyssä. Pitkäaikaisessa vuokrauksessa sähkömaksu veloitetaan yleisen käytännön mukaisesti vuokralaisen kulutuksen mukaan, (arvio noin 0,20€ - 0,40 € / kWh), ellei ole sovittu sähkön sisältyvän vuokraan. Väärinkäytöksien ilmetessä vuokralainen on korvausvelvollinen.

8. VARAUSMAKSU / TAKUUVUOKRA 

Vuokralainen maksaa varausmaksun, jonka suuruus määräytyy vuokrauksen kokonaissummaan sidotusti. Asunnon varausmaksu on maksettava viikon sisällä varauksen tekemisestä, vasta silloin varaus on vahvistettu. Varausmaksu on myös takuuvuokra ja se maksetaan varauksen yhteydessä. (katso koht. 2) Lyhytaikainen vuokraus: Takuuvuokra palautetaan tilillenne 14 vuorokauden kuluessa vuokrauksen päättymisestä, kun edustajamme on tarkastanut majoituksen. (katso kohta 3) Pitkäaikainen vuokraus: takuuvuokrasta vähennetään viimeinen sähkölasku ja loppuosa palautetaan tilillenne viimeistään 30 päivän kuluttua vuokrauksen päättymisestä. HUOM! Espanjan pankki ei näytä maksajan tilinumeroa, vakuuden palauttamiseksi lähetä meille sähköpostitse: tilinhaltijan nimi ja tilinumero! Tarvittaessa rent@loistawahomes.com voi pidättää osan takuuvuokrasta tai koko summan, jos vuokralainen on laiminlyönyt velvollisuutensa huolehtia asunnon kunnosta tai siisteydestä. 

9. REKLAMAATIO-OIKEUS 

Reklamaatiotapauksissa asioidaan kirjallisesti sähköpostiin rent@loistawahomes.com, vastausaika 3-5 arkipäivää. Jos asukas havaitsee puutteita siivouksessa tai missä tahansa on näistä ilmoitettava vuokravälittäjälle välittömästi puutteen/virheen havaitsemisen jälkeen. Asunnon ulkopuolella tapahtuvat rakennus-/korjaus-/katutyöt, joista aiheutuu mahdollista meluhaittaa, - tai käyttökatkosta, samoin kuin taloyhtiön yhteisten tilojen (spa, piha-alue, hissi, sauna, kattoterassi, uima-allas, lasten leikkipaikka, rappukäytävä, autohalli yms.) kunto tai niissä mahdollisesti tehtävät huoltotyöt eivät ole vuokranantajan tai vuokravälittäjän vastuulla, eivätkä oikeuta vuokralaista korvauksiin. Uima-altaiden mahdollisista remonteista tai aukioloaikojen muutoksista ilmoitamme aina, jos saamme ne tietoomme.

10. PERUUTUKSET 

Jos vuokrakohteen varaus perutaan, Loistawa Homes S.L. yhtiöllä on oikeus pidättää saatu varausmaksu / takuuvuokra. Suosittelemme olemaan yhteydessä vakuutusyhtiöönne mahdollisten peruutusten johdosta. Jos varaus peruuntuu asiakkaasta johtuvista syistä, maksettua varausmaksua eli takuuvuokraa ei palauteta asiakkaalle. Asiakkaan sairastuminen ei oikeuta varausmaksun palauttamiseen, sairaustapauksissa kannattaa kääntyä oman vakuutusyhtiön puoleen hyvityksien saamiseksi. Varauksen ajankohdan siirtäminen ei ole mahdollista tai jos asiakas keskeyttää vuokrasopimuksen (ne käsitellään peruutuksena). Maksettua varausmaksua ei siis voi siirtää mahdollisiin tuleviin varauksiin. Jos asiakas peruuttaa varauksen alle 1 kk (30 pv) ennen vuokrasopimuksen sovittua alkamista, on Loistawa Homes S.L:llä oikeus periä ensimmäisen kuukauden vuokra. Jos asiakkaan varaama huoneisto Loistawa Homes S.L:stä riippumattomista syistä ei ole saatavilla, pyrimme tarjoamaan asiakkaalle samantyyppisen ja samanhintaisen huoneiston. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, varaus peruuntuu ja varausmaksu palautetaan kokonaisuudessaan asiakkaalle.

11. FORCE MAJEURE 

Loistawa Homes S.L. yhtiö ei korvaa "Force majeure" tilanteita (ylivoimaisesta esteestä johtuva peruutus), jotka vaikuttavat vuokraukseen.

12. MUUTA / KÄYTÄNTÖJÄ TALOJEN VUOKRAUKSEEN LIITTYEN 

Noudatamme kansainvälistä käytäntöä: Asuntojen / huviloiden luovutus tulopäivänä klo 15:00 ja lähtöpäivänä klo 12:00. Mahdollisista muista saapumis- ja lähtöajoista sovitaan kirjallisesti etukäteen. Kiinteistön tulee luovutettaessa vastata tulotilannetta irtaimiston, kiinteistön ja pihan osalta. Kadonneista avaimista veloitamme aina 150 euroa. Tulotilanteen ulkopuolella tapahtuvasta ovien avauksesta veloitamme päivällä klo (8.00-20.00) 50 euroa ja muina aikoina 100 euroa plus mahdollinen lukkosepän veloitus tarvittaessa. Jos vuokra-asunto ei vastaa odotuksia, mahdollisista puutteista varustuksessa tai siivouksesta on ilmoitettava Loistawa Homes yhtiölle välittömästi virheen havaitsemisen jälkeen. Mikäli vuokralainen laiminlyö ilmoitusvelvollisuutensa, ei Loistawa Homes S.L. vastaa mahdollisista puutteista tai virheistä.

Annamme varausvahvistuksessa myös asukkaalle päivystysnumeron joka palvelee 24/7

13. OIKEINKIRJOITUS 

Loistawa homes S.L. yhtiö ei vastaa mahdollisista vuokrausta käsittelevistä kirjoitusvirheistä tai käännöksistä johtuvista asiavirheistä painetuissa tai muissa medioissa. Ole hyvä ja tarkista aina ajankohdan vastaavan sovittua. 

 

Toivotamme sinulle viihtyisää lomaa Aurinkorannikolla!