Asunto Espanjasta - toteuta haaveesi

Oma asunto Espanjasta - nauti elämästä auringonpaisteessa

Oma asunto Espanjasta on monen suomalaisen haave. Meitä suomalaisia Espanjaan on jo vuosia houkutellut lähes ympärivuotinen auringonpaiste, edullisempi hintataso ja rennompi elämäntyyli - tuhannella suomalaisella onkin jo oma asunto Espanjasta joko loma- tai vakituisena asuntona. Myös sijoituskohteena asunto Espanjasta kiinnostaa, sillä isot turistimäärät mahdollistavat myös hyvän vuokratuoton.

Asunto Espanjasta mutta mistä?

Sivultamme löydät myytäviä asuntoja Espanjasta kolmelta eri rannikolta: Costa del Solilta eli Aurinkorannikolta, Costa Blancalta sekä Costa Bravalta - kaikki kohteita, jotka tarjoavat loma-asunnon tai huvilan ostajalle erinomaiset puitteet täydelliseen lomailuun. Rannikolta löytyy paljon persoonallisia kaupunkeja, sekä pitkiä hiekka- ja kalliorantoja. Alueet tarjoavat runsaasti aktiviteetteja, sekä vaihtoehtoisesti myös rentoa lomatunnelmaa rauhaa rakastavalle. Espanjassa voit harrastaa ympäri vuoden kesäisiä lajeja kuten golfia, patikointia tai tennistä, mutta talvisin pääset myös laskettelemaan esimerkiksi Sierra Nevadaan. Asunto Espanjasta tuo ulottuvillesi paljon erilaisia mahdollisuuksia, ympäri vuoden.

Asuntoja Espanjasta yli 20 vuoden kokemuksella

Olemme myyneet asuntoja Espanjasta jo yli 20 vuotta ja teemme yhteistyötä lukuisten luotettavien paikallisten kumppanien kanssa. Meiltä saat kaikki asuntokauppaan liittyvät palvelut ja palvelemme sinua sekä Espanjassa että Suomessa. 

Lue alta lisätietoja miten asunnon osto Espanjasta sujuu käytännössä ja katso meidän myytävät asunnot Espanjassa!

Ostoprosessi ja rahoitus Espanjassa

Haaveena oma asunto Espanjasta? Ole tarkkana ja huomioi kulut!

Kiinteistönvälitystoiminta ei Espanjassa ole lisensoitua kuten meillä joten ostajan kannattaakin olla tarkkana kenen kanssa asioi. Koska moni välittäjä kauppaa samaa kohdetta, on hyvä asioida vain yhden, luotettavan välittäjän kanssa. Näin vältyt näkemästä samaa asuntoa moneen kertaan ja voit luottaa näkeväsi juuri ne sinulle sopivat kohteet. 

Kun sopiva asunto Espanjasta löytyy, se varataan varausmaksulla joka on kohteesta riippuen 3000-6000 euroa. Tämän jälkeen yleensä maksetaan 10% kauppahinnasta parin viikon kuluessa ja loput kun kauppa on vahvistettu notaarilla. Uusissa asunnoissa maksut menevät kohteen valmistumisen mukaan. Asuntokauppa Espanjassa on aina kiinteistön kauppa, joka tehdään notaarin luona. On suositeltavaa, että kaupantekoon valtuutetaan paikallinen lakimies, joka tarkistaa kohteen laillisuuden, rasitukset ja hoitaa kaupanteon valtakirjalla puolestasi. Ennen kaupantekoa on hankittava paikallinen veronumero eli NIE-numero sekä avattava paikallinen pankkitili. 

On hyvä muistaa, että Espanjassa myyntihinnan päälle tulee noin 13-14 prosenttia kaupankäyntikuluja. Kuluista suurin on arvonlisävero (10%) uusissa asunnoissa tai varainsiirtovero (yleensä 8-10%) käytetyissä asunnoissa. Muita kuluja ovat mm. notaari- ja lakimieskulut. 

Suomalaiset pankit eivät hyväksy lainan vakuudeksi asuntoa Espanjasta tai muualta ulkomailta. Myös espanjalaiset pankit myöntävät suomalaisille lainaa ja hyväksyvät pankista riippuen noin 70% asunnon arvosta vakuudeksi. Mikäli haluat rahoittaa Espanjan asunnon paikallisella lainalla ja haluat lisätietoa, kerromme mielellämme lisää:  Ota yhteyttä

Lue lisää ostoprosessista täällä

Sulje

Espanjan asuntomarkkinatilanne

Espanjan asuntojen hintataso romahti 50-60% vuosina 2009 – 2013, mutta vuosi 2015 jäi historiaan vakautumisen vuotena kun hinnat lähtivät taas hienoiseen nousuun ja kriisivuosina myymättä jääneistä uudisasunnoista suurin osa saatiin myytyä. Ennusteet vuodelle 2016 ennakoivat hintojen nousua aina 2,5 prosentista 6 prosenttiin. Hintojen nousu ja uudisrakentamisen paluu näkyy erityisesti Espanjan kaupunkikeskuksissa ja rannikolla. Costa del Solilla eli Aurinkorannikolla asuntojen myyntiaika lyheni yli 50% vuoden 2015 toukokuusta vuoden 2016 toukokuuhun, mikä myös kertoo asuntokaupan vilkastumisesta. Lue viimeisimmät uutiset Espanjan asuntomarkkinatilanteesta blogistamme

Sulje

Uusia kohteita

1 2 3 4 5 6 7 ... 26