Alue-esittelyssä OC eli Orihuela Costa ja asunnot

22.01.2021, Aihe: Espanja • Kirjoittaja Minna Laine

OC eli Orihuela Costa! "Rakkaasta kotipaikasta löytyy paljon kerrottavaa" totesi kiinteistönvälittäjämme Juha Seppälä ja loppua ei meinannut tulla millään. Tässä kattava lukupaketti Costa Blancan Orihuela Costastasta sekä siellä meillä myynnissä olevista asunnoista

Orihuelan kaupunki on kartasta katsottuna melko kaukana Välimeren rannasta, matkaa kertyy noin 30 kilometriä. Orihuela on kooltaan 384 km², samaa kokoluokkaa Kirkkonummen kanssa. Asukkaita oli parhaimmillaan jo 92000, mutta 2019 väkiluvuksi saatiin 77400 ihmistä. Kaupungiksi Orihuela tuli 1437. Orihuelan keskustan läpi virtaa Segura joki, sama, joka laskee mereen Guardamarin kohdalla.
Orihuelan rannikkokaistaletta on sanottu Orihuela Costaksi. Alueella asuu hiukan yli kolmekymmentätuhatta ihmistä, ja se on väkiluvultaan lähes Orihuelan keskustan kokoinen. Orihuela Costalla on ollut kaupungintalo kohta kymmenen vuotta, se tuli sinne aikoinaan, jotta alueen asukkaiden asioiden hoito helpottuisi. Orihuelan varsinainen kaupungintalo sijaitsee toki Orihuelassa.

Ensimmäinen asuinalue Costalla pohjoisen suunnasta on Punta Prima, joka on myös Torreviejan eteläisin alue. Rajana kulkee Calle Escorpiones lähes koko sen pituuden verran. Paikallistie 332 itäpuolinen, siis merenpuoleinen alue jakaantuu myös Torreviejan ja Orihuelan kesken. Torreviejalla on kerrostaloalueet ja Orihuelalla omakotitalojen alue. Monet tuntemani Espanjalaiset pitävät Punta Priman vanhaa omakotitaloaluetta koko alueen parhaana asuinpaikkana. Tutustumisen arvoinen ravintola tällä alueella on rannassa oleva Punta Prima. Siellä myös järjestetään usein isoja tapahtumia, kuten häitä ja merkkipäiviä.

Blogi 20210122-3

Punta Primassa on myös La Marina ostoskeskus, joka laajentui juuri Escorpioneksen toiselle puolelle, mutta juuri tässä kohtaa Torreviejan puolelle. Alueella on myös tennis- ja padelkenttiä, kuntosali, autovuokraamo, pankkeja, kaiken kaikkiaan erittäin laaja valikoima erilaisia palveluja. Punta Primassa asuntojen hintataso vaihtelee paljon. Pienkerrostalosta saa asunnon alle sadantuhannen hinnalla, ja kalleimmat omakotitalot ensimmäisessä linjassa maksavat kolme miljoonaa.

blogi 20210122-2

Punta Primasta lähdettäessä loivaa mäkeä Escorpionesta, tulemme Los Altos alueelle. Markkinoinnissa usein isoa osaa tästä alueesta kutsutaan kuitenkin Punta Primaksi. Tähän rinteeseen on viime vuosina tullut satoja uusia asuntoja, ja lisää rakennetaan parhaillaan. Hinnat kahden makuuhuoneen asunnoista tällä alueella vaihtelevat pienkerrostalon 70000 eurosta uusien noin 200000 euroon. Muutaman vuoden ikäisiä uusia voi vielä saada 160000 euron hinnalla. Alueelle tulee myös uusia omakotitaloja, hinnat alkaen 419000 euroa.

https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/costa-blanca/orihuela-costa/costa-blancan-orihuela-costalle-rakennettavia-laadukkaita-omakotitaloja

Alueella on pieniä yhteisöjä, kuten Ciñuelica (kirjoitetaan usein Cinuelica). Tämä alue rakennettiin pääosin ennen kiinteistömarkkinoiden romahdusta 2006. Aluetta on kuitenkin täydennysrakennettu viimeiset kuusi vuotta. Myynnissä 2006 valmistuneesta yhteisöstä kolmio.

https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/costa-blanca/orihuela-costa/cl-almoravides-cinuelica-10

Punta Priman eteläpuolella on Playa Flamenca. Tämä alue rajoittuu etelän puolella Zeniaan, idässä Välimereen ja lännessä AP-7 moottoritiehen, La Floridaan ja Los Almendrosiin. Pohjoisessa on Punta Prima, Cinuelica, Zeniamar. Pieniä alueita on paljon, Orihuela luettelee 74 eri aluetta. Tässä kohtaa rannassa puhutaan Moscasta ja Mimosasta. Mimosassa on loistawa hummeripaikka ja posti, Moscassa on paikallistie 332 tultaessa liikenneympyrän kohdalla useita uusia ravintoloita ja kauppoja. Kuten myös asuntoja. Zeniamar alue on ollut pohjoismaalaisten suuressa suosiossa, eikä vähiten siksi, että alueella on Scandinaviska Skolan.
Playa Flancalla on paikallinen lauantaisin auki oleva markkinakatu Calle Nicolas de Bussi. Alueella on myös urheilukeskus, jossa tennis-, jalkapallo- ja padelkenttiä, sekä uimahalli. Kaupungintalo on tällä alueella, samoin lukuisa määrä ravintoloita, kahviloita, erikoisliikkeitä ja pienempiä ostoskeskuksia. Uusia rakennuskohteita ovat mm. Flamenca Village ja Turquesa.

https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/costa-blanca/orihuela-costa/flamenca-village
https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/costa-blanca/orihuela-costa/turquesa-del-mar

Aiemmin jo mainittiin alue kauempana rannasta, La Florida. Rantaan on tältä alueelta pari kilometriä. Alueella on viihtyisä The Emerald Isle, jossa voi viettää aikaa uima-altaalla ja ravintolassa. Siellä on usein live musiikkia, tietovisoja ja muuta järjestettyä ohjelmaa. Tämä alue on yksi erikoisesti Englantilaisten suosima, mikä näkyy paikallisessa rautakaupassa, ravintoloissa ja kahviloissa. Alueella kuulee puhuttavan enimmäkseen englantia.

Blogi 20210122

Hintataso tällä alueella kahden makuuhuoneen bungalow asunnosta vaihtelee uuden 170000 euron hinnasta käytetyn 100000 euron hintaan.

La Floridan ja AP-7 moottoritien väliin mahtuu vielä uusi Almendros alue. Tätä kutsutaan kuitenkin useimmiten Los Altokseksi. Sinne rakennetaan tällä hetkellä pieniä kerrostaloja, joiden kolmioiden hinnat alkavat 140000 eurosta.
https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/costa-blanca/orihuela-costa/amanecer-vi

Tämä alue ja Los Altos ovat saaneet paljon uusia palveluja. Viimeisimpänä on tulossa iso Aldin päivittäistavarakauppa. Kun kuulee puhuttavan Dream Hills alueesta, on se Almendrosin ja Los Altosin pohjoispuolella, Torreviejan Los Balconeksen eteläpuolella.
https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/costa-blanca/orihuela-costa/dream-hills

Playa Flamencasta etelään on Zenia, jonka tunnetuimmat paikat ovat Zenia Boulevard ja yksi alueen parhaista hiekkarannoista Välimeren rannassa, Zenia Playa. Lähellä rantaa on pari hotellia, ja La Zenia hotellissa on mahdollista rentoutua saunomalla. Siellä on tietysti myös uima-allas ja kuntosali. Asuntojen hinnat lähellä rantaa ovat omakotitaloissa kunnosta ja koosta riippuen 400000 ja parin miljoonan välissä. Mitä kauemmas rannasta tullaan, sitä edullisemmaksi hinnat muuttuvat. Ostoskeskus Zenia Boulevard on Alicanten maakunnan suurin. Siellä on lähes kaksisataa liikettä, ja tarpeeksi pysäköintitilaa ulkona ja liikkeiden alla. Tästä ostoskeskuksesta löytyy rautakauppa Leroy Merlin, urheiluliike Decathlon, Casino, keilaus, Mediamarkt elektroniikka/kodinkoneliike, autotarvikeliike ja korjaamo Norauto, Ikeatyylinen kalusteliike Conforama, citymarket tyylinen Al Campo ja lukematon määrä vaateliikkeitä ja ravintoloita.

Blogi 20210122-4

Asuntojen hinta taso alueella alkaa vanhempien kolmioiden 100000 eurosta uusimpien 220000 euron hintaan. Tältä alueelta meillä on tarjota mm. peruskorjatusta yhteisöstä Marco Polosta yläkerran kolmio 134900 euroa hintaan.
https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/costa-blanca/orihuela-costa/rs-marco-polo

Kauemmaksi rannasta mentäessä, moottoritie AP-7 takana, tulee Los Dolses alue, josta usein myös puhutaan Villamartinina. Los Dolsesissa on sekä vanhempaa asuntokantaa, muutaman vuoden ikäisiä ja uudistuotantoa. Vanhempien kolmioiden hinnat alkavat 100000 eurosta ja uusien hinnat alkavat 170000 eurosta. Alueella on muutama pieni ostoskeskus, joista löytyy päivittäistavarakauppa Dialprix, josta saa myös pohjoismaalaisia tuotteita, kuntosali, autojen varaosaliike, useita kahviloita ja ravintoloita. Tällä alueella asuu paljon pohjoismaalaisia, joista ison osan on tuonut paikalle viereinen Villamartinin golfkenttä. Meillä on tarjota tältä alueelta useita uudiskohteita, sekä mm. tämä uudenveroinen kolmio.
https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/costa-blanca/orihuela-costa/altos-del-mediterraneo

Los Dolsesin takana mereltääin katsottaessa on Villamartin. Tämä alue on ollut suosittu jo vuosikymmeniä. Alue on rakentunut golfkentän viereen, ja laajentunut Villamartinin golfkentän ympärille vuosien saatossa. Alueen suosituin paikka on Villamartin Plaza, jossa on ravintoloita kahdessa kerroksessa. Kesäisin rakennuksen keskellä olevalla aukiolla on musiikkiesityksiä.

Blogi 20210122-7

Ihan tämän viihdekeskuksen lähelle on rakennettu muutama uudiskohde. Parhaiten myyviä kohteita ovat tällä hetkellä Valentino Golf
https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/costa-blanca/orihuela-costa/valentino
ja Palapa Golf
https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/costa-blanca/orihuela-costa/palapa-golf

Villamartinin golfkenttä valmistui 1972. Kentältä on mahdollista ostaa osakkeita, hinnat ovat nousseet tasaisesti muutaman vuoden takaisesta 10000 eurosta 17500 euroon, mikä on tällä hetkellä myynnissä olevista se halvempi.
Villamartinin viereen on rakennettu pari asuinaluetta, joista lähempi on Pau 8 ja kauempi lähellä Almendros aluetta oleva on Pau 26. Molemmista on saatavilla sekä vanhempia, että myös uudistuotantoa. Varsinkin Pau 26 omakoti- ja rivitalot ovat menneet hyvin kaupaksi
https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/hestia-sun-and-golf

Villamartinin golfkentän eteläpuolelle on tullut kaksi kenttää, Las Ramblas ja Campoamor. Näiden ja Villamartinin väliin ovat tulleet alueet Blue Lagoon, Blue Hills, El Galan, Las Filipinas, VIllacosta ja La Fuente. Varsinkin La Fuenten ympäristössä on asuntojen hinnat olleet nousussa, johtuen ehkä alueen palveluiden nopeasta parantumisesta. Golfkenttien ja hyvien ulkoilualueiden läheisyys on myös vaikuttanut alueen suosioon. Alueelta voi löytää vanhemman pienkerrostalokolmion reilusti alle sadantuhannen hinnalla, toisaalta uudesta omakotitalosta joutuu maksamaan yli kolmesataatuhatta. Yksi kohteistamme tällä alueella on Sungolfbeach.
https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/costa-blanca/orihuela-costa/sungolfbeach

Golfkentiltä takaisin kohti merta tultaessa tulevat alueet Las Ocas, Castillo de Don Juan ja Lomas de Gabo Roig ennen moottoritietä. Lomas de Gabo Roig on viime vuosina laajentunut vauhdilla. Alueen vanha ostoskeskus on muuttunut ja uusia liikerakennuksia on tullut vanhojen viereen. Ostoskeskuksesta löytyy monta kahvilaa, ravintolaa, päivittäistavarakauppa, laattamyymälä ja pelisali, muutama mainitakseni.

Blogi 20210122-5

Lomas de Gabo Roig on noin kolmen kilometrin päässä Välimerestä, ja rantaan on mahdollista mennä myös paikallisliikenteen linja-autolla. Alueelta on myös saman verran matkaa Zenia Boulevard ostoskeskukseen. Bungalow kolmioiden hinnat ovat olleet alueella 200000 euron molemmin puolin uudiskohteissa, käytettyjä on ollut myynnissä alkaen satatuhatta euroa. Alueella on myös paljon omakotitaloja, esimerkkinä tämä kohteemme
https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/costa-blanca/muu-costa-blanca/uusi-omakotitalo-costa-blancalla-lomas-de-gabo-roig-alueella

Välimeren rannassa Zeniasta etelään on Gabo Roig. Tämä alue tuli aikanaan kuuluisaksi Francon kenraalikunnan loma-asuntoalueena. Kauniilla niemenkärjellä on upeat palmupuiden reunustamat kadut. Alueella on kaksi yleistä rantaa, Cala Capitan ja Playa La Caleta, ja huvivenesatama. Tunnusomaista tälle alueelle on isot tontit ja ylellisen näköiset uudisrakennukset. Katuja ajaessa ei voi olla huomaamatta, kuinka vanhoja rakennuksia on purettu ja tilalle on rakennettu huomattavasti isompia. Aika moni näistä tonteista on päätynyt venäläisille, sanoisinko uusrikkaille. Etelään päin on Aguamarina, ja sen suosittu Gabo Roig stripiksi kutsuttu katu. Sen varrella on varsinkin kesäaikaan paljon ihmisiä ruokailemassa ja viettämässä iltaa. Nuorison suosikkipaikkana on viime vuosina ollut kadun pohjoispäässä oleva Bushwacka ravintola/yökerho. Aguamarinassa on Orihuela Costan terveyskeskus ja sieltä lähtee paikkallisliikenteen linja-auto, joka kiertää paikallisten asuinalueiden läpi kaupungintalolle (sininen linja).

Orihuela Costan eteläisin alue, noin seitsemän kilometriä Punta Primasta on Dehesa de Campoamor, sen huvivenesatama ja kaunis Playa de La Glea hiekkaranta. Alueella on paljon korkeita kerrostaloa, joista suurin osa on rakennettu 1960- ja 1970 luvuilla. Niiden lisäksi on rivitaloja sekä omakotitaloja. Alueen hotelli on Montepiedra, jossa on viihtyisä allasalue, rivitalomaisia huoneita altaan ympärillä ja hyvä keittiö. Alueella on myös päivittäistavarakauppoja, leipoman myymälä, tennis- ja padelkenttiä, lukuisia kahviloita ja ravintoloita. Asuntojen hinnat riippuvat paljon etäisyydestä mereen. Jo muutaman sadan metrin päästä rannasta saa uuden kerrostalokolmion 97000 eurolla, ja uuden omakotitalon upealta paikalta saa jo puolella miljoonalla. Tässä yksi esimerkki uudistuotannosta
https://www.lomakotiulkomailta.fi/ulkomaan-asunnot/asunto-espanjasta/costa-blanca/orihuela-costa/campoamor

Kuva10

Mikäli haluat lisätietoa tai kiinnostuit jostain kohteestamme, ota yhteyttä.
Terveisin Juha Seppälä

juha@lomakotiulkomailta.fi
+358 40 5101979
+34 656 441 193