Los Pacos - suomalaisten suosikkialue Fuengirolassa

13.02.2020 • Kirjoittaja Lomakoti Laine

Picture3

Los Pacos on viihtyisä lähiö Fuengirolan pohjoisosassa, Los Bolichesin ja Torreblancan välillä. Alue on tiettävästi suurin suomalaisyhdyskunta Pohjoismaiden ulkopuolella. Los Pacosissa kävellessäsi totutkin nopeasti siihen, että joka toinen vastaantulija on suomalainen ja joka toinen espanjalainen. 

Ajatella, että vielä reilu 50 vuotta sitten tässä nykyisin niin eläväisessä lähiössä oli vain muutama hassu talo ja teistä tai juoksevasta vedestä ei ollut tietoakaan. Kaikki kuitenkin muuttui, kun Teuvo Hakulinen vaimoineen tupsahtivat kylään, aikomuksenaan parannella Hakulisen reumaa, johon Fuengirolan leuto ilmasto sopiikin mainiosti.

Välillä suunnitelmat kuitenkin kärjistyvät, ja Hakuliset päätyivätkin rakennuttamaan vuoristoiseen maisemaan yli 400 asunnon lomakylän ja nimeämään sen Paco -nimisen muulin mukaan. Koska Hakulinen kustansi myös Los Pacosin ihka ensimmäisen asfalttitien, hänelle ehdotettiin tien nimeämistä oman nimensä mukaan. Hän päätyi kuitenkin nimeämään tien suomalaisten iloksi Avenida de Finlandiaksi.

Picture4

Los Pacos sijaitsee hieman korkeammalla Fuengirolassa, mutta on silti vaivattoman matkan päässä Los Bolichesta ja sen palveluista sekä rannasta. Los Bolichesin Feria-alue on myös vain 20 minuutin kävelymatkan päässä ja siellä järjestetäänkin joka tiistai isot markkinat ja lauantaisin kirpputori.

Picture5

Los Pacosista on myös hyvät bussiyhteydet. Vain 1,15 eurolla pääset mukavasti melkein kauppakeskus Miramarin kynnykselle asti! Los Bolichesin tai Torreblancan juna-asemalta taas kulkee kätevästi lentokentälle. Malagaan menee noin 40 minuuttia junalla. Autolla lentokentälle hurauttaa 20 minuutissa, joten alue sopii myös maailmanmatkaajalle tai paljon työmatkoja tekevälle.

Los Pacos sopii erinomaisesti perheille rauhallisuutensa ansiosta. Lisäksi siellä toimii myös Aurinkorannikon suomalainen koulu. Mikä olisi parempaa lapselle, kuin elää Espanjassa auringosta nauttien ja kuitenkin saada laadukas suomalainen koulutus?

Picture6

Kun kävelee Los Pacosin kaduilla, törmää väistämättä liikkeiden kylteissä tuttuihin sanoihin. Kylässä on muun muassa kirjasto, pesula, rautakauppa, fysioterapia ja KAUPPA -niminen suomalaisia elintarvikkeita myyvä ruokakauppa.

Lisäksi läheinen Los Boliches tarjoaa suomen kielellä kampaamoja ja kauneudenhoitoliikkeitä, useita ravintoloita, leipomoja, autovuokraamon ja vaikka mitä muuta. Matkan varrella on myös Sofia -opisto, josta hankit kätevästi espanjankielen perusteet tai muita hyödyllisiä taitoja.

Picture7

On myös rauhoittavaa tietää, että onnettomuuden tai odottamattoman sairastumisen sattuessa on lähellä tarjolla lääkäripalvelut myös suomen kielellä kohtuullisin hinnoin. Tämän vaivattomammaksi ei enää elämä ulkomailla voisi meille suomalaisille muuttua! 

Alueen 5000 suomalaista ovat jo todenneet alueen loistavaksi vaihtoehdoksi lomakodin hankkimiseen tai pysyvään asumiseen. Los Pacos on varma vaihtoehto myös sijoitusasunnon hankintaan, sillä alueelle riittää vuokrakysyntää vuoden ympäri!

Picture8