Kaupungit vertailussa: Fuengirola vai Malaga?

13.02.2020 • Kirjoittaja Lomakoti Laine

Oletko ajatellut lomakodin ostoa Aurinkorannikolta, muttet ole aivan varma kaupungista, jossa haluaisit asua? Tässä postauksessa käsittelemme suomalaisille tuttua Fuengirolaa sekä kasvavaa Malagan kaupunkia.

 

shutterstock_182047331 (1)

Fuengirola on jo pitkään ollut suomalaisten suosikkikaupunki Aurinkorannikolla, eikä turhaan. Puolen tunnin junamatkan päässä lentokentältä sijaitsevassa kaupungissa on Espanjan pisin rantakatu. Lomailijalle onkin oivalliset puitteet, sillä rantakadulla on lukuisia erilaisia ravintoloita, kahviloita ja liikkeitä sekä palveluja. Lähistöllä sijaitsee myös yksi Aurinkorannikon parhaista shoppailupaikoista, kauppakeskus Miramar. Iltaisin on mukava viettää aikaa tunnelmallisten ravintoloiden terasseilla.

shutterstock_283140491

Kaupungin reilusta 77 000 asukkaasta 6% on suomalaisia. Alueella sanotaan asuvan noin 15 000 – 20 000 suomalaista pysyvästi, eli se on yksi suurimpia suomalaissiirtokuntia maailmassa. Kesäisin väkiluku moninkertaistuu, rannat täyttyvät aurinkotuoleista ja lomailijoista. 

Los Boliches ja Los Pacos ovat erityisen suosittuja kaupunginosia suomalaisten keskuudessa, ja alueella onkin paljon suomalaisia yrityksiä. Erityisesti pysyvästi kaupungissa oleileville tai vähän matkustaville suomalaiset palvelut tuovat turvallisuuden tunnetta – jos tulee tarvetta vaikkapa lääkäripalveluille, ei tarvitse stressata kielimuurista. Jos taas harkitsee koko perheen pysyvää asumista, on Fuengirolan Los Pacosissa myös suomalainen peruskoulu ja lukio.

Fuengirolassa on paljon loma-asuntoja myytävänä ja useimmat ovat myös erinomaisia sijoituskohteita, sillä alueella on läpi vuoden kysyntää vuokra-asunnoista. 

 

shutterstock_517632250 (1)

Malaga on lähes Helsingin kokoinen kaupunki, jonka vanha arkkitehtuuri ja runsas kulttuuritarjonta vetoavat moneen. 2800-vuoden iästään huolimatta kaupunki on hyvin nuorekas ja tarjoaa paljon harrastevalikoimaa, elämyksiä ja aktiviteetteja menevälle henkilölle.

Picasson synnyinkaupungissa on yli 36 museota. Uudemmissa rakennuksissa on taidokkaita katutaideteoksia, ja yksi huomattavimmista maamerkeistä on Sohon kaupunginosan suuret taideteokset kerrostalojen kyljissä.

shutterstock_297363644

Kaupunki sopii hyvin myös paljon matkustavalle, sillä alle 10 kilometrin päässä sijaitsevalle lentokentälle ajaa hetkessä autolla tai junalla. Malagan lentokentältä lähtee suoria lentoja yli 60 eri maahan. Myös bussit ja luotijunat kulkevat muun muassa Sevillaan, Barcelonaan ja Madridiin.

Malagassa voit kokea suurkaupungin sykkeen ja hiekkarantojen huolettomuuden. Kaupunki kasvaa koko ajan, viime vuonna kaupunkiin muuttikin tuhansia uusia asukkaita. Kasvava kaupunki onkin loistava mahdollisuus asuntosijoittajalle. Alueelle on tulossa myös paljon upeita uudiskohteita.

shutterstock_1253335852 (1)

Tiivistettynä: jos arvostat rentoa oleskelua hiekkarannoilla ja rantakadun terasseilla sekä suomalaisia palveluja, on Fuengirola sinulle oikea kaupunki. Jos taas pidät kansainvälisemmästä meiningistä ja tykkäät kokeilla uusia asioita ja kulttuurielämyksistä, on Malaga täydellinen kaupunki sinulle.

Mihin ikinä päädytkään; Fuengirola, Malaga tai jokin kaupunki niiden välissä, ovat kaikki kaupungit helpon junamatkan päässä toisistaan, ja kaikissa niissä pääset nauttimaan yli 300 aurinkoisesta päivässä vuodessa!