Alue-esittelyssä Aurinkorannikon Fuengirola

25.11.2016, Aihe: Espanja • Kirjoittaja Lomakoti Laine

fuge

Fuengirola sijaitsee Espanjan Andalusiassa, noin 30 kilometriä Málagasta lounaaseen. Kaupungin asukasluku on noin 80 000, mutta se moninkertaistuu kesäkuukausina. Fuengirola on suosittu lomakohde suomalaisten keskuudessa ja siellä asuu myös pysyvästi paljon suomalaisia. Kaupungista löytyykin lähes kaikki palvelut suomen kielellä. Fuengirolassa ja sen lähialueilla on monipuoliset harrastusmahdollisuudet tenniksestä ja kuntosalista patikointiin ja golfaukseen; kenttiä alueelta löytyy jopa yli 50. Fuengirolan alue sopii hyvin myös liikuntaesteisille. 

Fuengirolan tunnetuimpia alueita ovat keskustan lisäksi Los BolichesLos Pacos ja Torreblanca. Monen suomalaisen asunnon paikka löytyykin juuri näiltä alueilta. 

fugekartta

Keskusta

Kaupungin keskustan sydän on Plaza de la Constitución -aukio, josta on lyhyt matka niin juna-asemalle kuin rantaankin. Yksi Fuengirolan keskustan suosituimmista nähtävyyksistä on seitsemän kilometrin pituinen Paseo Maritimo -rantabulevardi joka kulkee uimarannan ja lukuisten rantakadun hotellien ja ravintoloiden välissä. Paseo Maritimo on myös kaupungin viihde-elämän keskus. Rantakatu päättyy toisessa päässä Sohailin linnaan, joka on mielenkiintoinen nähtävyys ja antaa nimensä Castillo-kaupunginosalle.  

Los Boliches

Paseo Maritimolta ja keskustasta Málagaan päin oleva alue on suomalaistenkin suosima Los Boliches. Myös Los Bolichesissa on oma juna-asemansa, jonka vastapäätä löydät mm. El Corte Inglés -ostoskeskuksen. Los Bolichesin kalastajakylän historia ja perinne näkyy kaupunginosassa vielä tänäkin päivänä. Los Bolichesissa on myös erinomainen uimaranta. Täällä sijaitsee myös Centro Finlandia, joka on suomalaisten ostos-,palvelu-, ja informaatiokeskus.  www.centrofinlandia.fi  

Los Pacos

Los Pacosin alueella on jo vuosia ollut suuri suomalaiskeskittymä ja siksi alueella onkin katu nimeltä Avenida Finlandia sekä myös Aurinkorannikon suomalainen koulu. Alueella erinomaiset palvelut ja paljon tekemistä sekä alhaisemmat asuntojen hinnat, joten moni on päättänyt ostaa oman asunnon juuri täältä.  

Torreblanca

Fuengirolan itäisin alue tunnetaan Torreblancana. Sijainti hieman korkeammalla merenpinnan yläpuolella tarjoaa asunnon omistajalle upeita merinäköaloja kuin myös rauhallisen ympäristön. Myös Torreblancassa on oma juna-asema ja lyhyt ajomatka mm. Los Bolichesin palveluiden äärelle. Tällä alueella näet upeita Espanjan huviloita kauniine puutarhoineen.