Asunto Turkista

Turkki on monen suomalaisten suosima matkakohde jo vuosien ajan. Turkkiin houkuttelee sen miellyttävä ilmasto, edulliset asumiskustannukset ja hyvät lentoyhteydet Suomesta. Myös asuntojen hintataso on huomattavasti edullisempi kuin muissa Välimeren maissa. Asunto Alanyasta täyttää monen suomalaisen toiveet kakkoskodista. Korkean laadun lisäksi asunnot sijaitsevat usein kiinteistöissä missä on erinomaiset palvelut uima-altaista ja saunoista ravintoloihin ja jopa keilarataan. Paikalliset ihmiset ovat ystävällisiä ja toivottavat sinut tervetulleiksi. Ruoka on herkullista ja edullista. Turkissa on paljon nähtävää ja historiallisia kohteita. Suomalaisen omistama asunto Turkista sijaitsee usein Alanyassa ja sen lähialueilla, jossa on erinomaiset palvelut, paljon nähtävyyksiä ja upeita hiekkarantoja. 

Myytävät asuntomme  sijaitsevat Alanyan seudulla, Alanyan kaupungin lisäksi kylissä kuten Avsallar, Konakli ja Mahmutlar. Mikäli et löydä meidän sivuiltamme  sopivaa kohdetta, voit kysyä meiltä lisää toiveisiisi sopivia asuntoja.

Pyydä meiltä lisätietoja sinua kiinnostavista kohteista yhteydenottolomakkeella, niin me vastaamme kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Ota yhteyttä

Asunnon osto Turkista

MIKSI TURKKI?

Turkki on ollut suomalaisten suosikki turistikohteena jo pitkään ja vuonna 2003 Turkki salli myös ulkomaalaisten ostaa asuntoja.

Asuntomarkkinat kuumenivat 2010 ja kohteista tuli ylitarjontaa mutta nyt markkinat ovat asettumassa taas normaalille tasolle. Alkuvuosina suomalaiset ostivat halpoja muutaman kymmenen tuhannen euron huoneistoja mutta nyt on kiinnostus selvästi suuntautumassa kalliimpiin 100 – 250 000 euron hintaisiin asuntoihin. Hintaan vaikuttavat eniten asunnon sijainti, näköala, rannan ja keskustan läheisyys, liikenneyhteydet ja palvelut ja tietenkin myös koko.

Rakentamisen taso on viime vuosina parantunut ja ulkomaalaisten suosimilla alueilla, kuten Alanyassa, rakentamisen taso pyrkii noudattamaan eurooppalaisia standardeja ja mm. perustukset tehdään lujiksi ja rakennusvalvonta on tarkkaa.

Asunto Turkissa on edelleenkin edullinen muihin Välimeren maihin verrattuna. Asumiskustannukset ovat myös edulliset vaikka useimmissa taloyhtiöissä on uima-altaat, kuntosalit, saunat ym. Sähkö ja vesi laskutetaan kulutuksen mukaan.

ASUNTOKAUPAN PROSESSI JA KULUT

Asunnon ostotapahtuma on Turkissa yksinkertainen ja se on tehty viime vuosina helpommaksi ulkomaalaisille.

Asunnon ostaja saa Tapun, joka on omistuksen todistava asiakirja. Tapun myöntää paikallinen maarekisteriviranomainen – Taputoimisto ja sen hakemiseen tarvitaan virallinen henkilöllisyystodistus (passi), neljä valokuvaa sekä ostajien ja asunnon yhteystiedot, turkkilainen henkilönumero, selvitys maanjäristysvakuutuksesta ja vanhempien nimet.

Hoidamme rekisteröintiprosessin ja asumisluvan (Iskan)sekä vesi- ja sähkösopimukset puolestasi valtakirjalla, joka allekirjoitetaan joko Turkissa notaarilla tai Helsingissä Turkin suurlähetystössä.

Kauppahinnan lisäksi ostajan tulee varautua n. 4% kuluihin kaupan laillistamiseksi.

Asunnon hoitovastike on 20 – 75 €/ kk. Sähkö- ja vesimaksu kulutuksen mukaan, kotivakuutus, joka sisältää myös maanjäristysvakuutuksen on n. 100€/vuodessa, kiinteistövero n. 200€/vuosi.

Sulje

Hyödyllisiä linkkejä

Tietoa Turkista,  www.turkki.org

Suomen suurlähetystö Ankarassa,  www.finland.org.tr

Sulje

Ladataan kohteita

Uusia kohteita

18 kohdetta saatavilla

Lataa lisää kohteita