Thaimaa loma-asunnot ja huvilat

Loma-asunnon tai huvilan hankkiminen Thaimaasta on erinomainen sijoitus. Maa on suosittu matkakohde eikä syyttä, sillä sen lämmin ilmasto, edulliset hinnat, kaunis luonto ja ystävälliset ihmiset valloittavat monen matkailijan sydämen. Thaimaa onkin saavuttanut huikean suosion loma-asunnon ja huvilan ostajien keskuudessa.

Lue alta lisätietoa Thaimaasta sekä tutustu kohteisiimme! Mikäli et löydä sopivaa voit tutustua koko asuntotarjontaan yhteistyökumppanimme sivuilla  täällä

Tietoa Thaimaasta

Asuminen ja eläminen

Thaimaan, entiseltä nimeltään Siam, väkiluku on hieman yli 67 miljoonaa. Etelä-Aasiassa sijaitsevan Thaimaan pääkaupunki on värikäs Bangkok, jonka väkiluku on yli 8 miljoonaa. Thaimaan virallinen kieli on thai mutta etenkin turistien suosimilla alueilla pärjää englanniksi.

Thaimaalaiset tervehtivät wai-eleellä, joka tarkoittaa kämmenien vastakkain liittämistä rintakehän korkeudelle ja kumartamista. Tätä kaunista tervehtimistapaa voivat myös ulkomaalaiset käyttää, mutta tervehtiä voi myös hymyllä ja pään nyökkäyksellä. Tärkeintä on olla kohtelias ja vastata tervehdykseen.

Kuninkaallinen perhe on Thaimaassa suuresti arvostettu ja kunnioitettu. Kuninkaan ja kuningattaren syntymäpäivät ovat paikallisia vapaapäiviä. Myös ulkomaalaisten tulee aina muistaa suhtautua kunnioituksella kuninkaalliseen perheeseen.

Sulje

Asunnon ostoprosessi Thaimaassa

Asunnon ostaminen Thaimaasta

Thaimaan lakien mukaan ulkomaalainen ei voi suoraan omistaa maata. Kerrostalohuoneiston eli ns. condon voi omistaa. Omakotitalotontit vuokrataan pitkäaikaisella tontinvuokrasopimuksella (land lease) 30 vuodeksi kerrallaan.

Toinen vaihtoehto on omistaa maa thaimaalaisen yhtiön kautta, joka perustetaan asuntoa ostettaessa. Vaikka yhtiön omistuksesta enemmistö (51%) on thaimaalaisomistuksessa, hoidetaan yhtiön tosiasiallinen määräämisvalta peruuttamattomalla valtakirjalla ulkomaalaiselle, jolloin tontti on käytännössä kuin oma. Järjestely on täysin lain sallima ja suosittu tapa, kun esim. rakennetaan uusi asuinalue. Yhtiö on kirjanpitovelvollinen.

Asuinalueen rivitalot voi omistaa yksi yhtiö, omakotitalot toinen yhtiö jne. ja osakkaat käyttävät määräämisvaltaa kuten meillä yhtiökokouksessa, määräävät vastikkeen jne. Hallinnointikulut ovat pienemmät per talo kuin jos jokaisella olisi oma yhtiö.

Ostoprosessi

Uudiskohde varataan maksamalla rakentajan tilille varausmaksu, jonka määrä on n. 170.000 bahtia. Sitä ei palauteta jos ostaja peruu kaupan. Sen jälkeen 45 päivän sisällä allekirjoitetaan sopimukset toimistossamme Suomessa ja maksetaan puolet kauppahinnasta. Loput maksetaan rakennuksen edistymisen mukaan ja viimeinen 5% erä lopputarkastuksen yhteydessä. Jos ostetaan valmis asunto maksetaan koko kauppasumma heti. Kun kauppahinta on maksettu rekisteröidään saanto (joko omistus- tai maanvuokrasopimus – land lease) paikallisessa Maavirastossa.

Sulje

Lentoyhteydet

Bangkokin keskustasta noin 30 kilometrin päässä sijaitseva Suvarnabhumin lentokenttä on yksi Kaakkois-Aasian lentoliikenteen keskuksista. Suvarnabhumilta liikennöidään kaikkiin maailman kolkkiin. Finnairilla on suorat lennot Helsinki - Bangkok 1-2 kertaa päivässä vuodenajasta riippuen. Lentoaika on noin 10 tuntia.

Loma-asuminen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa vain yhdessä kaupungissa pysymistä. Thaimaan sisäisen lentoliikenteen piiriin kuuluu noin 30 kaupunkia eri puolilla maata, joten koko maan tutkiminen on helppoa. Kotimaan lennoista huolehtivat muun muassa Thai Airways International, Bangkok Airways ja Air Asia

Sulje

Hyödyllisiä linkkejä

Suomen suurlähetystö Bangkokissa  www.finland.or.th

Hyvää käytännön tietoa soittamisesta Thaimaassa, rokotuksista, viisumeista ja valuutasta  www.tietoathaimaasta.com

Suomen ulkoasiainministeriön maakohtainen tietopaketti, erityisesti poliittisia aiheita  www.formin.fi/Public/default.aspx?nodeid=17341&culture=fi-FI&contentlan=1

Paljon kauniita kuvia ja videoita Thaimaan eri kohteista sekä neuvoja, missä syödä, tehdä ostoksia ja mihin mennä (englanniksi)  www.tourismthailand.org

Foorumi, jossa paljon käytännöntietoa suomalaisilta Thaimaa-asiantuntijoilta  www.thaiklupi.fi

Paljon erilaisia yrityksiä, jotka tarjoavat Thaimaa-aiheisia palveluita ym.  www.thaimaan-suomi-linkit.com

Sulje

Viisumitietoa

Suomalainen tarvitsee Thaimaahan viisumin jos oleskelee alueella yli 30 vuorokautta. Yli 50-vuotias suomalainen voi saada ns. eläkelaisviisumin (olematta eläkeläinen), jolla voi oleskella maassa vuoden, ja tähänkin voi hakea jatkoa Thaimaan maahanmuuttovirastosta. Eläkeläisviisumin hakijan tulee pystyä osoittamaan varallisuus ja riittävä tulotaso, joka tällä hetkellä on joko n. 20 000 euron säästöt tai 1600€ tulot tai eläke kuukaudessa. Näiden lisäksi tarvitaan lääkärintodistus ja rikosrekisteriote. Alle 50- vuotias voi hakea turistiviisumia, jolla maassa voi olla 3kk. Lisätietoa Thaimaan Suomen lähetystön sivuilta http://www.thaiembassy.org/helsinki/fi/services/1937

Sulje

Uusia kohteita

1 2