Kypros loma-asunnot ja huvilat

Kyproksen saarivaltio tarjoaa loma-asunnon tai huvilan ostajalle erinomaisen mahdollisuuden lomailuun. Kyproksen valloittavat vuoristomaisemat, hiekkarannat ja välimeren ilmasto ovat syitä, joiden ansiosta Kypros on yksi Euroopan suosituimmista lomakohteista. Kyproksella loma-asunnon tai huvilan ostaja pääsee nauttimaan auringosta keskimäärin jopa 340 päivää vuodessa. Lisäksi saarella on monia tunnelmallisia kaupunkeja ja kyliä, joiden ansiosta lomailija pääsee nauttimaan upeista kulttuurielämyksistä. 

Tarjoamme useita kohteita Pohjois-Kyproksella, joka on hintatasoltaan huomattavasti edullisempi kuin eteläisempi osa saaresta. 

Tietoa Kyproksesta

Asuminen ja eläminen

Kypros sijaitsee Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan välissä ja sen sijainti onkin vaikuttanut saaren kulttuuriin sekä erityisesti sen ruokakulttuuriin. Kypros on myös ollut tunnettu hyvistä viineistään aina antiikin ajoista saakka ja teiden varsilla sijaitseekin useita viinitiloja.

Kooltaan Kypros on pieni ja sen koko mahdollistaa sen, että saaren ehtii nähdä erittäin lyhyessäkin ajassa, tulevan loma-asunnon tai huvilan sijaintia ajatellen. Kyprokselta löytyy kuitenkin paljon tekemistä, koska sen luonto on kaunista ja vaihtelevaa sekä saaren historialliset nähtävyydet ja viehättävät pikkukylät ovat taatusti vierailemisen arvoisia, sillä maaseutumatkailua on alettu kehittämään tavoitteellisesti viimeaikoina. Kulttuurinnälkäiselle saari tarjoaa Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvia kirkkoja ja luostareita. Kyproksen eteläosassa sijaitsee suosittuja lomakohteita, kuten Pafos, Limassol ja Agia Napa.

Kyproksella on tarjottavanaan loma-asunnon tai huvilan hankkijalle upeita rantoja, jylhiä vuoristoja, arkeologisia nähtävyyksiä sekä kosmopoliittinen ilmapiiri. Kulttuuriltaan Kypros on hyvin välimerellinen maa, joka tarkoittaa että aikataulut on abstrakti käsite eikä kelloon tuijoteta kovin tarkasti. Kohteena se siis tarjoaa rentoa ja rauhallista elämää loma-asuntoa etsivälle

Sulje

Harrastukset ja vapaa-aika

Kyprokselle tullaan ehdottomasti nauttimaan auringosta ja saari tarjoaakin yli 300 aurinkoista päivää vuodessa. Auringossa rentoutuminen ei kuitenkaan ole ainoa syy jäädä Kyproksella. Saarelta löytyy runsaasti erilaista tekemistä loma-asunnon tai huvilan ostajalle. Akamaksen luonnonsuojelualue tarjoaa unohtumattomia vaellusreittejä sekä vesiurheilulajit ovat tietysti hyvin edustettuina. Suosituimpia harrastuksia ovat ratsastus, sukellus ja snorklaus, patikointi ja tennis. Myös rannikkoristeilyt ja syvänveden kalastus ovat suosittuja. Kyprokselta käsin voi myös tehdä lyhyitä risteilymatkoja läheisiin maihin. Sukelluskeskukset järjestävät sukellus- ja veneretkiä. Sukellusretkikohteita on useita ja näkyvyys on yleensä hyvä sekä alueella on paljon historiallista nähtävää, kuten hylkyjä.

Sulje

Hyvä tietää

Saari ja sen pääkaupunki Nicosia on jakautunut kahtia kreikkalaisten asuttaman Kyproksen ja Pohjois- Kyproksen välille. Kannattaa tutustua sekä saaren eteläosaan että pohjoisosaan. Ne ovat kulttuuriltaan hyvin erilaisia ja muista ottaa huomioon, että rajan ylittämiseen tarvitaan passi ja käytössä on eri valuutta.

Kyproksen saari on suosittu pakettimatkakohde. Suora lento Kyprokselle kestää noin neljä tuntia. Käytetyin lentokenttä Kyproksella on Larnacan kansainvälinen lentokenttä, joka on noin 50 kilometriä pääkaupunki Nicosiasta kaakkoon. Toinen suosittu lentokenttä on Pafosissa, joka sijaitsee Kyproksen saaren lounaisrannikolla.

Sulje

Yhteydet ja liikenne

Loma-asunnon tai huvilan ostamista harkitsevan on hyvä ottaa huomioon, että yleisesti matkustaminen eri kaupunkien välillä on edullista, mutta bussivuoroja ei ole montaa. Kaupungin sisälläkin liikkuminen voi olla hankalaa, sillä bussien aikataulut eivät ole pitäviä ja liikennöinti lopetetaan aikaisin. Tämän vuoksi Kyproksella lähes kaikilla on oma auto, jonka hankkiminen siis saattaa olla edessä. Kyproksella on vasemmanpuoleinen liikenne.

Sulje

Hyödyllisiä linkkejä

Suomen suurlähetystö, Nikosia. Paljon tietoa ja uutisia Kyproksesta.,  http://www.finland.org.cy

Kyproksen matkailuorganisaation viralliset sivut,  http://www.visitcyprus.com

Kuvia ja videoita,  https://cysuomikoulu.wordpress.com

Paljon tietoa ja ideoita muutamasta eri kohteesta,  http://www.cyprusguestbook.com

Bussiaikatauluja,  http://www.intercity-buses.com

Suomalainen kirkko,  http://www.suomenkirkkokyproksella.net

Sulje

Uusia kohteita

Lataa lisää kohteita