Asunto Italista - haaveista totta

Oma asunto Italiasta on monen suomalaisen unelma

Saappaan muotoinen Italia muodostuu Apenniinien niemimaasta ja useista saarista kuten Sisiliasta ja Sardiniasta. Asunto Italiasta tarjoaa vain parasta, sillä lämmin Välimeren ilmasto yhdistettynä upeaan ja vuoristoiseen maisemaan luo Italiasta todella valloittavan lomakohteen. Saapasmaan pitkä ja mielenkiintoinen historia tempaisee nopeasti mukaansa. Upea kulttuuri, useat rantakohteet, sekä arvostettu ruokakulttuuri tekevät Italiasta yhden Euroopan suosituimmista matkakohteista. Vilkkaat miljoonakaupungit saavat vastapainoa Italian maaseudun rauhasta. Moni suomalainen ihastuu maahan niin että suuntaa sinne jokaisella lomallaan. Myös oma asunto Italiasta on haave, jonka moni on toteuttanut. 

Asunto Italiasta mutta mistä? Tarjoamme erilaisia asuntoja eri alueilta kuten pohjoisen järvialueelta Iseo-, Garda- ja Maggiorejärviltä , Liguariasta eli Italian Rivieralta , Abruzzosta sekä Laziosta . Jos et tiedä mikä alue sopii sinulle, voit lukea niistä täältä 

Lue alta lisätietoa Italiasta, asunnon ostosta sekä tutustu kohteisiimme! Mikäli et löydä mieleistäsi asuntoa haluamaltasi alueelta, voit ottaa meihin yhteyttä info@lomakotiulkomailta.fi  ja kertoa toiveistasi!

Huom! Joihinkin Italian kohteisiimme on huomioitava ostajan komissio, joka on yleensä 3 %.

Asunnon ostoprosessi Italiassa

MIKSI ASUNTO ITALIASTA?

Italia on varmasti yksi kiehtovimmista paikoista maailmassa ja siksi myös moni haaveilee omasta asunnosta Italiassa, oli se sitten keskeltä kauneinta järvialuetta, Rivieran rannoilta tai pittoreskista italialaiskylästä maaseudulta. Italia on täynnä ainutlaatuisia nähtävyyksiä, upeita taidekaupunkeja, erinomaisia ja kauniita rantoja ja mahtavia vuoristoja.

Italia on ympärivuotinen kohde ja tarjoaa paljon erityisesti kulttuuria ja liikuntaa harrastavalle, unohtamatta hyvän ruoan ja laadukkaan viinin ystäviä. Lähes jokaisella alueella ulottuvillasi on niin erinomaisia pyöräily- ja patikointireittejä sekä laskettelukeskuksia kuin myös kultturikaupunkeja ja viinitiloja. Näiden asioiden lisäksi yksi parhaita kokemuksia asunnon omistajalle ovat ystävälliset paikalliset ja naapurit. Italia sopii erinomaisesti myös lapsiperheille, sillä italialaiset suhtautuvat lämpimästi lapsiin.

Myös kulkuyhteydet Italiassa ovat erinomaiset, sillä vaikka paikalliset liikkuvatkin paljon henkilöautoilla, on junayhteys paikoittain hyvinkin nopeaa sekä tiheää. Italiassa on myös sisäistä lentoliikennettä jonka ansiosta voit tutustua pitkän maan eri kolkkiin kuin myös kauniisiin saariin kuten Sardiniaan. 

ASUNTOKAUPPA ITALIASSA

Kun sopiva asunto Italiasta on löytynyt, autamme sinua myös asuntokaupan kaikissa seuraavissa vaiheissa. Tehdäkseen asuntokauppaa ostajalla on hankittava italialainen veronumero (Codice fiscale) sekä avattava italialainen pankkitili. Kun sopiva asunto löytyy, otetaan se pois markkinoilta maksamalla varausmaksu välittäjälle, n. 1000€.

Asuntokauppa vahvistetaan Italiassa aina notaarilla ja kaupan laillistamiskulut riippuvat siitä, hankitaanko asunto vakituiseksi vaiko loma-asunnoksi tai onko asunto uusi vai käytetty. Vakituiseen asumiskäyttöön ostettavan uuden asunnon arvonlisävero on 4% ja loma-asunnon 10%. Käytetystä asunnosta maksetaan varainsiirtoveroa ja muita kuluja (leimavero ja rekisteröintikuluja) vakituisen asunnon kohdalla on 2% ja loma-asunnon kohdalla 9%. Tämä maksetaan kuitenkin asunnon verotusarvosta, ei kauppa-arvosta. Notaari- ja kaupan rekisteröimiskulut vaihtelevat 1500 euron ja 3000 euron välillä, riippuen sopimuksesta ja kiinteistön arvosta.

Mikäli asunto on uusi, maksetaan sähkö-, kaasu- ja vesiliitännöistä rakennuttajalle n. 1500-2000€. Käytettyjen asuntojen kohdalle sopimukset siirretään uuden omistajan nimiin, ja tämän kulu on noin 200-500€.

Muita kaupankäyntikuluja ovat tulkin käännöskulut (n. 600€) ja mahdolliset taloudellisen neuvojan kulut pankkitilinavauksineen (200€)

KUN OMA ASUNTO ITALIASTA HANKITTU, MITKÄ OVAT YLLÄPITOKUSTANNUKSET?

Italian asunnosta maksetaan vuosittain kiinteistöveroa asunnon arvosta ja alueesta riippuen vähintään 250-300 euroa vuodessa pienistä kiinteistöistä ja 600-800 euroa vuodessa isommista kiinteistöistä.

Yhteisömaksut ja roskien keräyskulut vaihtelevat 150 eurosta 550 euroon kiinteistön koosta, tyypistä ja alueesta riippuen. 

Sulje

Hyödyllisiä linkkejä

Suomen suurlähetystö Roomassa  www.finland.it

Italian sää (italiaksi)  www.ilmeteo.it

Visit Abruzzo- Facebook-sivut  https://www.facebook.com/visit.abruzzo/

Parco Majella- luonnonpuiston (Abruzzo) kotisivut  http://www.parcomajella.it/

Italian virallinen matkailusivusto tietoa mm. historiasta, eri alueista ja kulttuurista www.visititaly.eu 

Julkinen liikenne Italiassa ja sen eri kaupungeissa: 

Italian juna-aikataulut  www.trenitalia.com

Yksityinen junayhtiö Italo  http://www.italotreno.it/en  

Milano  https://www.atm.it/en/Pages/default.aspx

Venetsia  www.actv.it/english/home.php

Firenze  www.ataf.net/en/ataf.aspx?idC=2&LN=en-US

Rooma  www.atac.roma.it/index.asp?lingua=ENG

Aktiviteetit:

Moto GP  www.motogp.com

Formula 1  http://www.formula1.com

Tietoa Rugbysta  www.rbs6nations.com/en/home.php

Verkostoitumista suomalaisten kanssa, tapahtumia ja käytännön tietoa (facebook ryhmä)  https://www.facebook.com/groups/firenzensuomiseura

Sulje

Löydä unelmiesi loma-asunto tästä

Uusia kohteita

11 kohdetta saatavilla

Lataa lisää kohteita