Asunnot ja huvilat - Mijas, Calahonda sekä muut

Espanjan Aurinkorannikolla eli Costa del Solilla on toinen toistaan kauniimpia ja viihtyisämpiä alueita ja meillä jokaisella on oma suosikkinsa. Rannikolla asuu noin 20 000 suomalaista, joista noin 4000 asuu Fuengirolassa ja loput ovat levittäyneet muualle rannikon kyliin. Tällä sivulla näet meillä myytävänä olevat asunnot Marbellassa, Mijaksessa ja muualla Aurinkorannikolla. Mikäli et löydä asuntoja sinua kiinnostavalta alueelta tai kaupungista, laitathan viestiä niin haemme sinulle sopivia kohteita. 

Lue alta lisää Aurinkorannikon muista kohteista kuten Mijaksesta ja Esteponasta. 

Marbella

Malagasta noin 60 kilometriä lounaaseen sijoittuva 130 000 asukkaan Marbella tunnetaan perinteisesti luksuslomakohteena ja rikkaiden ja kuuluisien näyttäytymispaikkana. Suosio ei ole yllätys sillä kaupunki hurmaa puistoillaan, laadukkailla ravintoloillaan, lähes 30km pituisella hiekkarannallaan sekä upealla Puerto Banuksen satamallaan. Marbellan alueelta löytyy myös kymmeniä golfkenttiä mikä tuo alueelle paljon pelaajia ympäri vuoden. Asunto Marbellasta vaatii usein suurempaa panostusta sillä hintataso kaupungissa on muuta Aurinkorannikkoa kalliimpi.

Asuntoja Marbellassa

Marbellan suurin asuinalue on Nueva Andalucía, jossa rakennukset ovat uudehkoja mutta tehty perinteiseen andalusialaiseen tyyliin. Asunto Marbellasta hankintaan usein nimenomaan Nueva Andaluciasta sillä palvelut ovat erinomaiset, se on lyhyen ajomatkan päässä Puerto Banuksesta ja golfkentistä (kutsutaan myös golflaaksoksi) sekä kulkuyhteydet ovat hyvät. 

Sulje

Mijas

Mijas jakaantuu kolmeen eri alueeseen: Mijas Puebloon, Mijas Costaan sekä Las Lagunaksen alueeseen.

Mijas Costa on 12 kilometriä pitkä ranta-alue noin 10 kilometriä Fuegirolasta lounaaseen. Mijas Costaan kuuluuvat mm. El Chaparral, La Cala de Mijas, Riviera del Sol sekä Sitio de Calahonda. Näistä suurimmat ja kehittyneimmät asuinalueet ovat Sitio de Calahonda sekä Riviera del Sol, joihin myös on kehittynyt kattavat palvelut. 10 000 asukkaan La Cala de Mijas sen sijaan on Mijas Costan keskus ja erityisesti brittiläisten suosiossa, mutta siitä huolimatta säilyttänyt osan perinteisestä andalusialaisen rannikkokylän olemuksestaan. 

Sitio de Calahondan alue sijaitsee La Cala de Mijaksesta hieman länteen ja Malagaan on noin 50 kilometrin matka. Virallisesti Calahonda kuuluu Mijakseen, mutta se on kasvanut niin suureksi asuinalueeksi, että se voisi olla jo oma kaupunkinsa. Asunnon Calahondasta ostaa yleensä britti tai skandinaavi, jotka ovatkin alueen enemmistö. Asunto Calahondasta yhdistää maaseudun rauhan rantalomaan. Calahondassa on myös paljon viheralueita sekä ostoskeskuksia ravintoloineen ja kauppoineen.

Mijas Pueblo

Yksi Aurinkorannikon upeimmista helmistä, mikä sijaitsee yli 400 metriä merenpinnan yläpuolella. Mijas Pueblo on perinteinen andalusialainen kylä valkoisine taloineen ja kapeine kujineen. Kylän kauneus on houkutellut alueelle ulkomaalaisia asunnon ostajia mutta myös taiteilijoita ja kirjailijoita. Vaikka kylässä on paljon turisteja, se pitää kiinni andalusialaisesta perinteestään. 

asuntoja Mijaksessa

Las Lagunas

Mijaksen Las Lagunas on modernimpi asuinalue ja Mijaksen suurin asutuskeskus joka on kasvanut lähes yhteen Fuengirolan kanssa. Las Lagunaksessa sijaitsee yli 600 paikkainen teatteri Teatro de Las Lagunas.

Sulje

Estepona

Noin 60 000 asukkaan Estepona sijaitsee aivan Costa del Solin länsipäädyssä noin 80 kilometrin päässä Malagasta. Kaupunkia hallitsee sen yli 20 kilometrin pituinen rantaviiva kuten myös sen pohjoispuolella sijaitseva Sierra Bermeja -vuoristo joka nousee yli 1400 metriin. Esteponassa on viehättävä vanha kaupunki ja paljon nähtävää kulttuurista kiinnostuneille. Vaikka alueella käykin paljon turisteja ja sieltä löytyy kaikki turistien kaipaamat palvelut, Esteponassa näet myös perinteistä espanjalaistunnelmaa kapeilla mukulakivikaduilla, syöt perinteistä espanjalaista ruokaa ja vierailet erikoisissa putiikeissa. Esteponan kaupungin alueella sijaitsee myös Selwo Aventuran safaripuisto, missä voit nähdä jopa 2000 eri eläinlajia. 

Sulje

Uusia kohteita

1 2