Vuoden 2016 trendit Espanjan asuntomarkkinoilla

huvila, espanja, costa blanca, lamar, kuva5
loma-asunto, espanja, costa blanca, egeo, kuva1

Vuosi 2015 päättyi Espanjan asuntomarkkinoilla positiivisesti – kotimainen kysyntä lähti kasvuun ja uudisrakentaminen elpyi samalla kun hinnat lähtivät takaisin nousuun. Banco Popular Español:in kiinteistönvälitysyritys Aliseda Inmobiliaria on listannut 10 trendiä, jotka näyttävät Espanjan kiinteistömarkkinoiden suunnan vuonna 2016.

1.) Käytettyjä asuntoja myydään edelleen eniten uusien rakennusprojektien puuttuessa.

2.) Suosituimmat asunnot ovat kolmen makuuhuoneen asuntoja.

3.) Ulkomaalaiset ostavat edelleen kakkoskoteja Espanjasta. Ulkomaalaisten kiinnostus lomakoteihin jatkuu edelleen, sillä kaikista kakkoskodeista 65% myydään ulkomaalaisille.

4.) Espanjan kotimaan kysyntä elpyy lisärahoituksen myötä. Helpottunut lainansaanti mahdollistaa, että kiinteistöjä myydään tänä vuonna 15-20 prosenttia enemmän kuin vuonna 2015.

5.) Joissain maakunnissa hinnat ovat edelleen laskussa suuren asuntokannan takia, mutta yleinen trendi on, että hinnat ovat vakautuneet vuosien laskun jälkeen. Rakennusmaan hinta, yksi tärkeimmistä elpymisen indikaattoreista, kasvaa suurissa kaupunkikeskuksissa kuten Madridissa, Barcelonassa ja Costa del Solilla sekä alkaa kasvamaan myös mm. Alicanten, Cordoban ja Baskimaan alueilla.

6.) Espanja on edelleen ostajien markkina. Vuokraamisen eduista huolimatta, espanjalaiset suosivat edelleen ostamista.

7.) Taloa ja asuntoa pidetään sijoituskohteena. Tunteakseen olonsa turvatuksi, talonomistajuus on edelleen osa espanjalaisten ’elämänfilosofiaa’.

8.) Nosturit palaavat kaupunkeihin: vuonna 2015 rakennuslupien määrä nousi 20% ja vuoden 2016 uskotaan pysyvän positiivisena ison potentiaalisen ostajajoukon ansiosta. Uusien kiinteistöjen kysynnän arvioidaan olevan 80 000-85000 yksikköä. Lisäksi kiinteistöjen kysyntä erityisesti rannikolla jatkaa nousuaan.

9.) Uusien rakennusprojektien määrän kasvu. Tällä hetkellä rakennuslupien määrä on noin 50 000, mutta luvun uskovaan nousevaan optimistisimpien ennusteiden mukaan tänä vuonna jopa 200 000 kappaleeseen.

10.) Nuoret tulevat esittämään pääosaa Espanjan asuntomarkkinoilla. Eniten asunnon tarpeessa olevat tulevat olemaan kiinnostuneimpia hankkimaan kiinteistöjä ja tulevat olemaan pääosassa alalla tulevaisuudessa. 

Lähde: Aliseda Inmobiliaria, 2015.

Ladataan kohteita

Uusia kohteita

Lataa lisää kohteita