Lomakoti ulkomailta -blogissa kuulumisia ulkomailta, asuntoesittelyjä sekä uutisia ulkomaan asuntomarkkinoilta. 

Syysloman aikaan Alanyassa

19.10.2016, Aihe: Turkin Alanya • Kirjoittaja Marjo Laakkonen

Terveisiä Alanyasta, 

aurinko hellii meitä säteillään, ilma on mukavan lämmin, ei tukahduttavan kuuma. Syyslomalaiset ovat vallanneet rannat ja nauttivat kesäisestä säästä kauniin sininsen Välimeren rannalla. 

 

Iltaisin on mukavaa liikkua katselemassa kaupungin vilinää ja tehdä edullisia löytöjä kotiin vietäväksi. Ruoka on hyvää, palvelu ystävällistä. Kiireetön elämä suorastaan houkuttelee viettämään iltaa hyvässä seurassa.

Mikäli kaipaa tekemeistä, aina voi tehdä retken Kalelle, katsella kauniita maisemia, sinistä merta silmän kantamattomiin. Kalelle kävellessä voi tarkkailla tavallisten ihmisten arkirutiineja, lapset viedään kouluun, vanhemmat palaavat hoitamaan omia asioitaan, kuka töihin kuka kotiin. 

 

Syksy on rauhallista aikaa, ilmassa on odotuksen tunuta, odotetaan alkavaa talvikautta, jolloin on aikaa nauttia elämästä, ei ole kiire töihin avaamaan kauppoja ja kuppiloita. Monelle paikalliselle koittaa loma, omaa aikaa, hetki rentoutumiselle ja ystäville, perheelle. Kaikelle sille mikä kesäkaudella työnnetään sivuun odottomaan sopivaa aikaa.

Elämä Alanyassa hitaasti saapuvan talven myötä, ei pysähdy, ainoastaan muuttuu. Omasta mielestäni hyvään suuntaan. On  mukavaa katsella kuinka koko kesän töitä tehneet ihmiset muuttuvat entistä ystävällisemmiksi, hymyleviksi. Katukahvilat täyttää puheensorina, istutaan rauhassa teekupin äärellä, tavataan ystäviä, vaihdetaan kuulumisia. Kiire, niin kuin suomalainen asian kokee ei ole läsnä. 

Teehetki

Teehetki

Tervetuloa tutustumaan erilaiseen Alanyaan myös kiireisen kesän jälkeen. Vaikka useat baarit sulkevat ovensa siitä huolimatta löytyy paikkoja jotka ovat läpivuoden auki, syksy ja talvi Alanyassa on kokemisen arvoista ja antaa uuden kuvan kesän villisti sykkivän kiireen vastapainoksi.

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Ladataan kohteita

Uusia kohteita

0 kohdetta saatavilla

Lataa lisää kohteita