Lomakoti ulkomailta -blogissa kuulumisia ulkomailta, asuntoesittelyjä sekä uutisia ulkomaan asuntomarkkinoilta. 

Pirkko Salonen Alanyassa

11.05.2017, Aihe: Turkin Alanya • Kirjoittaja Minna Laine

Pirkko Salonen palaa joka vuosi Alanyaan vähintäänkin muutaman kerran. Juttelin Pirkon kanssa kauniilla Cleopatra Beachilla ja kyselin kuulumisia:

Pirkko, miksi Alanya?

- Alanyan ihana ilmasto ja edullinen hintataso houkuttelevat. Olen ollut täällä sekä pakettimatkoilla että vuokrannut asunnon; nyt harkitsen oman pienen asunnon hankintaa. Asuntojen edullinen hintataso kiinnostaa ja pienemmälläkin budjetilla (noin 50 000€) on tosi hyviä vaihtoehtoja tarjolla. 

Turkkilainen aamiainen

Mitä olet nyt sitten tehnyt lomasi aikana?

- Auringonpalvonnan lisäksi (tänäänkin aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja lämpötila on 31 astetta) olen nauttinut turkkilaisesta vieraanvaraisuudesta, hyvästä ruuasta ja juomista. Turkkilainen valkoviini on, uskokaa tai älkää, todella hyvää ja eikä Efes-olutkaan ole hassumpaa. Olen käynyt myös kannustamassa Suomea jääkiekon MM-turnauksessa, sillä lähetykset näkyvät Suomi-baareissa. Olen myös ehtinyt käydä risteilemässä ihastuttavalla kalastaja-aluksella; tosin merenkäynti oli aikamoinen ja minut piti tuoda kesken matkaan satamaan. Vielä haluaisin mainita hyvästä ruuasta; olimme turkkilaisten ystävien kanssa nauttimassa Kale-kukkulalla paikallista aamiaista - se on todella runsas ja herkullinen.

kukkaloistoa

Kukkaloistoa

Huomasin että sinulla on ihanat kynnet ja hiuspidennykset; oletko käynyt täällä kauneussalongissa?

- Todellakin, kävin eilen laitattamassa ihanat geelilakkaukset sormiin ja varpaisiin ja hintataso on huomattavasti edullisempi kuin Suomessa ja myös työn jälki oli hyvää; tällä kertaa en laitattanut pidennyksiä täällä mutta ostin niput hiuslisäkkeitä mukaani kotikampaajalleni laitettavaksi

Entäs oletko shoppaillut yhtään?

- Kyllä vaan, täällä on sekä kivoja basaareja sekä hienoja kauppakeskuksia, josta löytyy joka makuun jotakin.

Kerro vielä jotain mitä kotosuomessa ei tiedetä Alanyasta.

- Eläinrakkaana tykkään siitä miten täällä pidetään kulkukoirista ja kissoista huolta. Kaupungin puistoissa on ruokailupaikkoja elämille ja huolehditaan että koirat eivät pääse lisääntymään.

kisu

Kulkukissoistakin pidetään Alanyassa hyvää huolta

Pelottaako sinua täällä?

- Täällä on hyvin rauhallista ja turisteista pidetään hyvää huolta. On myös kiva ollut huomata että turistit ovat palanneet takaisin tänne; katukuva on ihan erilainen kuin vuosi sitten.

pirkko

Pirkko haluaa vielä toivottaa kaikki tervetulleeksi aurinkoiseen ja vieraanvaraiseen Alanyaan.

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Ladataan kohteita

Uusia kohteita

Lataa lisää kohteita