Blogi - Huhtikuu 2018 https://www.lomakotiulkomailta.fi Lomakoti ulkomailta -blogissa kuulumisia ulkomailta, asuntoesittelyjä sekä uutisia ulkomaan asuntomarkkinoilta.  fiTue, 17 Apr 2018 13:05:00 +0300Fri, 04 Jan 2019 11:16:46 +0200eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification Asunnon ostamisen ja omistamisen kulut Alicanten alueella Tue, 17 Apr 2018 13:05:00 +0300 https://www.lomakotiulkomailta.fi/blogi/espanja/ostamisen-ja-omistamisen-opas https://www.lomakotiulkomailta.fi/blogi/espanja/ostamisen-ja-omistamisen-opas  

Millaisia kuluja asunnon ostosta tulee kauppahinnan lisäksi? Mitä eroa on uudiskohteen ja jälleenmyyntikohteen verotuksessa?

Entä asunnon oston jälkeen, kuinka paljon asunnon ylläpito maksaa? Millaisia asioita tulisi huomioida loma-asunnon omistajana? Mitä kaikkea yhtiövastikkeiden ja vakuutusten lisäksi tulee maksettavaksi? Mitä jos suomalainen yritys on asunnon omistajana?

Moni asia mietityttää asunnon ostosta haaveilevaa; tietoa janoavia auttaaksemme olemme keräänneet info-paketin asunnon oston ja ylläpidon kustannuksista sekä asunnon omistamisen veroista Espanjan Costa Blancalla. 

Tietopaketti Alicanten (Costa Blancan) alueen ostamisen ja omistamisen kuluista:

Tutustu Costa Blancan asuntotarjontaan tai vieraile toimistollamme Orihuela Costalla.

]]>
Espanja henna.kyttala@lomakotiulkomailta.fi (Henna Kyttälä)
Hullujen ranta, papin ranta.. Mistä tulevat Torreviejan rantojen nimet ja millaisia ne ovat? Wed, 11 Apr 2018 16:34:00 +0300 https://www.lomakotiulkomailta.fi/blogi/espanja/torreviejan-uimarannat https://www.lomakotiulkomailta.fi/blogi/espanja/torreviejan-uimarannat  

Torreviejan rannoilla moni viettää lämpiminä kesäpäivinä paljon aikaa, mutta harvoin tulee mietittyä mistä rantojen hassut nimet ovat peräisin. Tässä kirjoituksessa tietoa nimien alkuperästä sekä tietoa eri rannoista Torreviejaan suuntaaville rantalomailijoille. 

Playa de la Cura – Papin ranta

Tarinan mukaan pappi löytyi hukkuneena tältä rannalta tulvien aikaan 1800-luvulla – tapaus järkytti kaupunkilaisia niin paljon, että ranta tunnetaan edelleen ’papin rantana’.

Erittäin suositun tästä 325 metriä pitkästä ja 27m leveästä rannasta tekee sen sijainti kaupungin keskustassa. Palveluiden läheisyys miellyttää erityisesti lapsiperheitä, ja paikalliset suuntaavat virkistävälle uinnille työpäivän jälkeen. Pieni koko ja hyvä sijainti tarkoittaa sesonkiaikaan ruuhkia – moni siirtyykin La Matan isommalle rannalle hieman rauhallisempaan ympäristöön.

Curan ranta sijaitsee Juan Aparicio-rantakadun ja Las Columnas – pylväiden välissä (Välimeren kulttuurien muistomerkki). Rantakatu restauroitiin muutama vuosi sitten ja on hyvin viihtyisä – rannan viertä kulkevalla kävelykadulla on ravintoloita, baareja ja kauppoja. Kunnostuksen yhteydessä Curan rannan eteläpuolelle lisättiin aallonmurtajia luoden luonnonmukaisia, pieniä uima-altaita. Nämä uimapaikat ovat erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Nämä pikkurannat tunnetaan nimellä Piscinas (uima-altaat) de Paseo Juan Aparacio.

Kesällä rannan edusta on tapahtumapaikkana tunnetulle Habaneraksen yölle, jolloin kuullaan Habaneras-musiikkia, lauletaan ja tanssitaan sen tahtiin.

rantaa

Playa de los Locos – Hullujen ranta

”Hullujen rannan” nimi tulee yksinkertaisesti siitä, että rannan vierellä on sijainnut psykiatrinen hoitolaitos, joka rakennettiin 1900-luvun alussa Punta del Salaretin niemenkärjen lähelle. Torrevieja valikoitui madridilaisen hoitolaitoksen sivupisteen paikaksi ilmaston ja rannan perusteella. Samalla paikalla sijaitsee nykyään 222-asuin- ja ravintolarakennus. Rantaa pitkin kulkeva katu on nimetty hoitolaitoksen lääkärin, Ruiz Canovaksen mukaan.

Los Locosin ranta on 760 metriä pitkä ja 25m leveä ranta Torreviejan keskustan pohjoispuolella. Rannalla on lukuisia ravintoloita ja baareja. Rannan rauhalliset vedet tekevät siitä hyvän uimapaikan ja hiekka on hienoa. Sijainti lähellä keskustaa tekee rannasta suositun ja se täyttyykin nopeasti kesäkuukausina.  

 

locos

Playa de los Naufragos – Haaksirikkoisten ranta

Idästä puhaltavat myrskytuulet aiheuttivat monia haaksirikkoja 1800- ja 1900-luvulla lähellä nykyistä Naufragosin rantaa. Ilman satamaa tai laitureita veneet ajautuivat tälle kaupungin eteläosan rannalle.

Naufragos sijaitsee Torreviejan sataman eteläpuolella, ja se on suosittu, lähellä keskustaa oleva ranta. Helppojen kulkuyhteyksiensä vuoksi myös tämä ranta on hyvin suosittu sesonkiaikaan. Ranta on melko lyhyt (325m), mutta 77 metrin leveys tuo mukavasti lisätilaa useammallekin auringonpalvojalle. Rannalla on rantabaari, rantalentopallokenttiä, lasten leikkipaikka sekä mahdollista vuokrata polkuvene.

Naufragosin rannan ja sataman välillä on Acequionin ranta, joka ei kuitenkaan ole virallinen ranta. Moni kuitenkin viihtyy täällä, sillä sataman suoja tekee uintivedestä tyynemmän. Acequion on kanavan nimi joka yhdistää Torreviejan suolajärven ja Välimeren.

naufragos

Playa de la Mata – Pensaikkoranta

Rannan nimi tulee La Matan alueesta, joka sijaitsee Torreviejan pohjoispuolella. La Mata tarkoittaa suomeksi pistaasipuuta (mastiksipistaasi), joita on kasvanut tällä alueella jo kauan.

La Matan ranta on Torreviejan pohjoisin ja pisin ranta 2300 metrin pituudellaan. Rannan keskileveys on 40 metriä. La Matan rantaa rajaa Cabo Cervera etelässä ja Torre la Matan torni pohjoisessa. Torre la Matasta hiekkaranta jatkuu jopa yli 10 kilometriä luonnonrantana aina Guardamar del Seguran kaupunkiin asti. Rantaa reunustavat rantabulevardi ravintoloineen sekä upeat hiekkadyynit. Kesäisin espanjalaisperheet kerääntyvät hiekkadyynien vieressä kasvavaan pinja-metsän suojaisaan varjoon viettämään aurinkopäivää piknikin merkeissä.

Rannalla on lukuisia rantalentiskenttiä sekä jalkapallokenttä, ja tietenkin rantabaareja.

la mata

Kaikilla virallisilla rannoilla on sesonkiaikaan kesäkuun alusta syyskuun puoliväliin uimavalvojia, ensiapupiste sekä wc-tiloja. Rannoilla kiertävät ahkerasti myös kaupustelijat myymässä aurinkolaseja, huiveja, tuoreita hedelmiä ja tietenkin ”life-time guarantee”- kelloja.

Muita rantoja

Heinä-elokuussa varsinkin keskustan rannat täyttyvät lomalaisista ja moni hakee rauhaa rantojen väliin jäävistä ’caloista’. Esimerkiksi Los Locosin ja La Matan rantojen välissä on lukuisia pieniä poukamia joissa moni käy uimassa. Torreviejan eteläpuolella ennen Punta Primaa voi käydä uimassa palmupuu- ja dyynimaiseman ympäröimänä. Useimmille rannoille tulee kesäisin myös kelluvia pomppulinnoja, sup-lautoja sekä vesiskoottereita lomailijoiden vuokrattavaksi. Juhannuksena espanjalaiset kerääntyvät rannoille viettämään keskikesän juhlaa San Juania ja polttamaan kokkoja (paikallisista juhannustaioista kerromme myöhemmin!). Juhannusaattona kannattaakin ottaa eväät ja rantatuolit mukaan ja suunnistaa lähimmälle rannalle illan viettoon.

 

Lähteet:

Tietoa Torreviejan rannoista: http://www.torrevieja.com/es/guia-turistica/playas/index.1.html

Historiaa rantojen nimien takana (espanjaksi) http://www.diarioinformacion.com/vega-baja/2017/08/13/hay-naufragos-locos-cura-playas/1926073.html

]]>
Espanja assistant@lomakotiulkomailta.fi (Lomakoti Laine)