Blogi - Italia https://www.lomakotiulkomailta.fi Lomakoti ulkomailta -blogissa kuulumisia ulkomailta, asuntoesittelyjä sekä uutisia ulkomaan asuntomarkkinoilta.  fiTue, 31 Jan 2017 17:55:00 +0200Mon, 21 Jan 2019 14:51:08 +0200eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification Toscanan ajaton viehätys Tue, 31 Jan 2017 17:55:00 +0200 https://www.lomakotiulkomailta.fi/blogi/italia/toscanan-ajaton-viehatys https://www.lomakotiulkomailta.fi/blogi/italia/toscanan-ajaton-viehatys
toscanan maaseutua

Keski-Italian Toscana tunnetaan merkittävästä kulttuuristaan ja historiastaan, mutta myös sen mutkattomasta elämäntyylistään. Toscanasta puhuttaessa mainitaan usein renessanssin kohokohdat kuten Firenze ja Lucca sekä Sienan ja San Gimignanon henkeäsalpaavan kauniit kukkulakaupungit. Usein moni asunnon ostaja kuitenkin haaveilee enemmän Toscanan rennosta elämäntyylistä mitä sen vehreä maaseutu viinitiloineen voi tarjota.

talo toscanassa

Mielikuvat toscanalaisesta elämäntyylistä ovat houkuttaneet ulkomaalaisia asunnon ostajia jo vuosikymmeniä. Erityisesti britit ovat mieltyneet alueeseen ja suosiota ei tuntunut laskevan edes Brexit; Toscanan vetovoima pysyy, oli punnan arvo mikä tahansa tai Iso-Britannia osa EU:ta tai ei. Kestävä suosio on tehnyt alueesta myös houkuttelevan sijoituskohteena.

Elämäntyylin lisäksi Toscanaa asunnon oston kohteena puoltaa sen helposti saavutettava sijainti Keski-Italiassa. Suomestakin pääsee lentämällä suoraan Pisaan sesonkiaikaan ja muina aikoina Milanon ja Rooman kentät ovat muutaman tunnin ajomatkan päässä. Hyvien maantieyhteyksien lisäksi Toscanan rautatieverkosto on hyvin kattava. Alueen helppo saavutettavuus, kauneus sekä lukuisat taideaarteet tekee alueesta suosituimman Italian alueen kakkoskodin ostajalle ennen Liguriaa ja Apuliaa. Alueen suosio näkyy myös asuntojen hinnoissa, ja talot Toscanassa ovat keskivertoa arvokkaampia – keskiarvoneliöhinnat Toscanassa ovat muuta Italiaa arvokkaammat Liguriaa lukuun ottamatta (2270€/m2 vuonna 2016). Toisaalta hintaerot Toscanan eri alueiden välillä ovat suuret – esimerkiksi omasta huvilasta haaveilevat voivat toteuttaa unelmansa talosta Toscanassa noin 200 000 eurolla tai käyttää siihen lähemmäs 10 miljoonaa.

 

Mikäli asunnon ostaja ei kaipaa Toscanan priimapaikoille, voi asunnon löytää huomattavasti edullisemmin kuin esimerkiksi suositulta Chiantin alueelta, missä keskiarvohinnat ovat noin 380 000 eurossa. Asunnot vähemmän maineikkaammalla alueella Lunigianassa Pohjois-Toscanassa lähellä Ligurian rajaa maksavat keskiarvoltaan 110 000 euroa, mitä usein selittää asuntojen korjaustarve. Vaikka Toscana tunnetaan luksushuviloistaan, löytyy vaihtoehtoja myös pienemmille budjeteille – usein ulkomaalaisen ostajan budjetti liikkuukin maksimissaan 200 000 eurossa.

Toscanassa on siis isoja alueellisia eroja asuntojen hinnoissa. Maaseudulla esimerkiksi Luccan kaupungin ympäristö on eksklusiivisempi ja kalliimpi kuin esimerkiksi Pescian kaupungin ympärillä oleva alue vain noin 20 kilometrin päässä, tai Garfagnanan vuoristoisempi ja rauhallisempi alue pohjoisemmassa. Rannikolla asunnon ostaja maksaa kaksin- tai kolminkertaisesti asunnosta Forte dei Marmissa tai Viareggiosta verrattuna Pisan lähellä olevaan Tirreniaan.

IMG_8300

Paikallisen kiinteistönvälittäjän Casa Travellan mukaan Toscanan  asunnot voidaan jakaa neljää hintaluokkaan: alle 100 000 euron ostajat yleensä etsivät asuntoja esimerkiksi Bagni di Luccan lähistöltä (noin 6500 asukkaan kylä noin 30 kilometriä Luccasta pohjoiseen). Alle 200 000 euron budjetin ostajat ovat keskittyneet usein Koillis-Toscanaan ja esimerkiksi Poppin kylään . 350 000 euroon asti ulottuva budjetti ohjaa ostajaa usein Länsi-Toscanaan Volterran kaupungin ympärille Pisan maakuntaan, noin tunnin ajomatkan päähän Sienan kaupungista. Asunnon ostajat yli 400 000 euron budjetilla tekevät asunto-ostoksia usein Toscanan parhaimmilla paikoilla kuten esimerkiksi Chiantin alueella Firenzen ja Sienan välillä.

Pohjois- ja Itä-Toscana – parasta vastinetta rahoille?

Pohjois-Toscanaan pääsee kätevästi Pisan lentokentältä ja alueen nähtävyyksiin kuuluu uimarantoja, vuoristoja sekä autenttisia kyliä ja kaupunkeja. Pohjoisen keskipiste on Luccan kaupunki, joka tunnetaan sen vanhaa kaupunkia ympäröivästä 1500-luvulta peräisin olevasta muuristaan ja valkoisesta romaanisen tyylin kirkostaan. Bagni di Lucca n kylän lisäksi, Bargan ja Lunigianan alueet ovat suositeltuja paikkoja asunnon ostajille. Kaikille pohjoisempi ja itäisempi alue eivät edusta tyypillistä Toscanaa mutta täältä voi löytyä hyvin vastinetta rahoilleen, alkaen jopa 50 000 eurosta.

Garfagnanan laakso Luccan pohjoispuolella on hyvä esimerkki edullisemmasta Toscanasta. Sen karut rinnemaisemat, marmorilouhokset, metsät ja Apuan Alppien lumiset huiput poikkeavat paljon Etelä-Toscanan vehreistä laaksomaisemista mutta alue tarjoaa erilaista nähtävää ja paljon tekemistä. Laskettelemaan Abetoneen on hieman yli tunnin matka ja erinomaisesta toscanalaisesta ruokakulttuurista tryffeleineen ja täyteläisine pastoineen pääsee nauttimaan myös täällä.

Moni asunnon ostaja haaveilee omakotitalosta tai huvilasta omalla maalla. Pohjois-Toscanassa Lunigianan alueella oli mm. viime syksynä myynnissä perinteisiä toscanalaisia kivitaloja alle 200 000 eurolla. Hyviä diilejä etsivien kannattaa suunnata Garfagnanan laakson lisäksi suositun Chiantin viinialueen ohi itään kohti Arezzoa.

Vanha kyläkoulu myynnissä Garfagnanassa 240 000€

Sulje

Keski-Toscana – missä on hyvä hinta-laatu-suhde?
toscana

Keski-Toscana ja sen kumpuileva maisema oliivitarhoineen, viinitiloineen ja sypressipuineen on yksi kalleimpia alueita mistä ostaa. Tavallista isompikin budjetti ei välttämättä riitä pitkälle niin sanotulla kultaisen kolmion alueella, joka jää Sienan, Firenzen ja Pisan väliin. Erityisesti Sienan pohjoispuolelle ja Firenzen eteläpuolelle jäävä Chiantin, myöskin viinistään tunnettu alue on monen asunnon ostajan haaveena. Pienemmille budjeteille sopivampi seutu voisi olla esimerkiksi Volterran kaupungin läheinen alue, joka sijaitsee Sienasta noin 50 kilometriä rannikolle päin. Noin 20 kilometriä Volterrasta pohjoiseen sijaitsee Lajaticon kylä, jossa myytävänä on ollut kahden makuuhuoneen taloja omalla puutarhalla noin 250 000 euron hintaan. Täällä olet hyvien yhteyksien varrella alle tunnin matkan päässä Pisan lentokentästä ja rannikosta, mutta et maksa suositun alueen lisää. Lähempänä San Gimignanon keskiaikaista kukkulakylää Sienan maakunnassa hinnat nousevat; remontoitu maatalon osa yhteisellä uima-allasalueella saattaa maksaa 450 000 euroa.

Sulje

Toscanan rannikko – Tutkimisen arvoinen

Toscanan noin 400 kilometriä pitkä rannikko on erittäin suosittu italialaisten keskuudessa, mutta ei usein houkuttele ulkomaalaisia asunnon ostajia joille maaseutu edustaa alueen parhaimmistoa. Rannikolla Forte dei Marmin ja Viareggion hienot lomakohteet ovat hintaluettelon kärjessä. Perässä tulee Monte Argentario, vehreä ja metsäinen niemimaa Grosseton kaupungin eteläpuolella. Niemimaan Porto Santo Stefanon kaupunkia on joskus kutsuttu Italian Saint-Tropeziksi ja vaikka hinnat ovat noin 20 prosenttia edullisemmat kuin Viareggiossa, voivat merenrantahuvilat täällä maksaa usean miljoonan euron. Neljän makuuhuoneen remontoitu talo omalla 70 puun oliivitarhalla maksoi syksyllä noin 500 000 euroa noin kymmenen kilometrin päässä Viareggiosta ja noin 50 kilometrin päässä Firenzestä. Kahden makuuhuoneen asunto Viareggiosta hyvillä vuokratulomahdollisuuksilla maksaa noin 250 000 euroa.

Etelämpänä Maremman alueella sijaitsee Talamonen pieni kalastajakylä missä on hiekkarantoja, mäntymetsää, satama ja keskiaikainen linnoitus. Täällä kahden makuuhuoneen talo rannalla ja erinomaisin näkymin Elban saarelle maksaa 625 000 euroa. Usein rannikolla ja rannikon kaupungeissa ostajat suosivat kerrostaloasuntoja, mikä todennäköisesti johtuu alueen korkeammista hinnoista. Pelkästään kahden makuuhuoneen kerrostaloasunto Castiglione della Pescaian kaupungissa lähellä Punta Alan tyylikästä lomakohdetta maksaa yli 400 000 euroa.

Sulje

Lue alkuperäinen juttu englanniksi täällä

]]>
Italia assistant@lomakotiulkomailta.fi (Lomakoti Laine)
Pikavisiitti monipuoliselle Italian Rivieralle eli Liguriaan Mon, 26 Sep 2016 14:22:00 +0300 https://www.lomakotiulkomailta.fi/blogi/italia/pikavisiitti-monipuoliselle-italian-rivieralle-eli-liguriaan https://www.lomakotiulkomailta.fi/blogi/italia/pikavisiitti-monipuoliselle-italian-rivieralle-eli-liguriaan Iseojärveltä Lombardian alueelta matka jatkui kolmessa tunnissa Liguriaan Välimeren rannalle Loanon kylään. Ligurian alue tunnetaan jossain ehkä paremmin Italian Rivierana ja se jaetaan itäiseen ja läntiseen osaan jonka keskellä sijaitsee alueen pääkaupunki, satamakaupunki Genova. Itäisellä puolella tuttu alue on monelle suomalaiselle jylhä Cinque Terre ja sen viisi kalastajakylää. Tällä kertaa kohteena oli kuitenkin rannikon läntinen puoli joka alkaa Genovasta ja päättyy Ranskan Rivieraan. 

Jos Iseojärvi oli vielä matkalijoille tuntematonta ja koskematonta seutua, on Liguria ollut turistien määränpää jo 1800-luvun lopusta. Alue tunnetaan myös taiteilijoiden ja muiden kuuluisuuksien lomanvietto- ja näyttäytymispaikkana. 

IMG_8205

Pietra Liguren rantoja

Asuntonäyttökierros alkoi yhteistyökumppanimme Andrean kanssa Civezzan kylästä, josta matka jatkui pikkuhiljaa takaisin Loanon kylään Imperian kautta. Näkemämme kohteet olivat monipuolisia - osa sopi omasta rauhasta ja italialaiskylän tunnelmasta nauttiville, osa aktiivilomailijalle joka kaipaa ympäristöltään aktiviteetteja urheilusta vilkkaaseen yöelämään.

Erityisesti mieleen jäi Civezzan ihana vanha kaupunki sekä Alassion rantakaupunki ja sen 'taiteilijamuuri' (Muretto di Alassio) joka oli täynnä tunnettujen henkilöiden nimikirjoituksia keramiikkalaatoilla. Voit lukea muurin tarinan  täällä . Mikäli matkaat Liguriaan, kannattaa kokeilla myös paikallista pestoa ja focaccia-leipää, jotka ovat alueen ruokaerikoisuuksia.

 

 

]]>
Italia assistant@lomakotiulkomailta.fi (Lomakoti Laine)
Milanosta Iseojärvelle Mon, 26 Sep 2016 13:00:00 +0300 https://www.lomakotiulkomailta.fi/blogi/italia/milanosta-iseojarvelle https://www.lomakotiulkomailta.fi/blogi/italia/milanosta-iseojarvelle Italian matkamme ensimmäinen pysäkki oli Como- ja Gardajärvien välissä sijaitseva, hieman tuntemattomampi Iseojärvi. Matka Milanosta Sarnicon kaupunkiin järven eteläpäässä taittui vuokra-Fiatilla hieman yli tunnissa. Kaupunkia hetken aikaa autolla kierrettyämme ja hotellia etsittyämme tuli ensimmäistä kertaa todettua, että navigaattorien toimintaan Italiassa ei kannata luottaa sataprosenttisesti vaan tueksi tarvitaan myös ystävällinen paikallinen, joka neuvoo määränpääsi tarkan sijainnin. Mikäs siinä kunhan paikka löytyy - samallahan voi testata italian kielen taitojaan!

Pastalounaan jälkeen teimme tuttavuutta Sarnicon viehättävän järvikaupungin kanssa - kapeita kävelykatuja, paljon putiikkeja, ravintoloita, upeaa vuoristo/järvimaisemaa sekä mukava järvenrantabulevardi täynnä pääasiassa italialaisia turisteja. Lämpötila oli lähemmäs 30 astetta, mutta pieni tuuli teki ilmastosta miellyttävän Suomen syksystä saapuvalle. Sarnico on Iseon kaupungin kanssa yksi isoimmista Iseojärvellä olevista kaupungeista sen noin 7000 asukkaallaan. 

Toinen päivä Iseolla meni asuntokohteisiin tutustuessa paikallisen yhteistyökumppanimme Andrean kanssa. Tutustuimme hyvin erilaisiin uudiskohteisiin - kaikkia asuntoja yhdisti korkea rakennuslaatu mutta osa sopii enemmän omasta rauhasta ja maisemasta nauttiville, osa taas niille jotka nauttivat enemmän asumisesta kylän palveluiden tuntumassa. Luonnonystävänä Andrea on valikoinut asuntoportfolioonsa kohteita jotka ovat harmoniassa ympäristönsä kanssa sekä energiatehokkuudeltaan erinomaisia. Erityisesti ihastuimme jyrkänteellä sijaitsevaan Anfiteatroon ja sen dramaattisiin maisemiin sekä Le Quattro Vestali- villettaan ja sen sijaintiin ja näkymiin. 

20160912_080716280_iOS

Anfiteatron uima-allasalue

 

Asuntoesittelyiden jälkeen kiertelimme järveä autolla ja ajotaidot pääsivät testiin kapeilla vuoristoteillä pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä väistellessä. Matkan varrelle osui myös Riva di Solton Michelin-ravintola 'Zu', jonka testaaminen jäänee ensi kertaan. Seuraavaan kertaan jää myös Etelä- ja Keski-Euroopan suurimaan järvisaareen, Monte Isolaan tutustuminen. Sen sijaan ehdimme tehdä pikavisiitin Bergamon kaupunkiin ja sen vanhaan ja korkeaan osaan Alta Città'an, joka sekin oli lyhyen ajomatkan päässä järveltä. 

Pitkän päivän jälkeen maistui pizza hotellin naapuriravintolassa Il Chiostrossa, joka maanantai-iltanakin täyttyi ruokalijoista. Tiistaina matka jatkui kohti Välimerta ja Liguriaa! Tätä ennen ehdittiin tehdä pikavisiitti Sarnicon turisti-infoon - nyt on sitten ensi vierailulle tiedossa parhaat laskettelukeskukset sekä kartta Franciacortan viinitiloista :) 

]]>
Italia assistant@lomakotiulkomailta.fi (Lomakoti Laine)
Mikä Italian alue sopii sinulle? Mon, 20 Jun 2016 15:20:00 +0300 https://www.lomakotiulkomailta.fi/blogi/italia/mika-italian-alue-sopii-sinulle https://www.lomakotiulkomailta.fi/blogi/italia/mika-italian-alue-sopii-sinulle

Asunto tai talo Italiasta, mutta mistä?

Moni haaveilee omasta kodista Italiassa mutta mikä alue vastaa parhaiten toiveitasi, elämäntyyliäsi ja budjettiasi? Pieni Italia- oppaamme tutustuttaa sinut suosituimpiin Italian alueisiin. 

Romanttinen järvialue

Romanttinen järvialue

Sijainti Alppien ja suurkaupunkien kuten Milanon ja Bergamon välissä on jo vuosikymmeniä tarjonnut erinomaisen paikan lomakohteelle – järveä ympäröivät vuoristot luovat dramaattisen maiseman, ja lähistöllä lyhyen matkan päässä on laskettelukeskuksia sekä kaupunkien kulttuurielämä ja ostosmahdollisuudet. Suomalaisia alueelle houkuttelee erityisesti hyvät lentoyhteydet Suomesta sekä järvimaisemat. Tunnetuimmat järvet alueella ovat Garda- ja Comojärvi mutta Maggiore, Lugano sekä Iseo ovat herättäneet myös turistien ja lomakotiostajien mielenkiinnon.

shutterstock_436821712

Miksi tänne?

Romanttiset järvialueet tuovat alueelle matkailijoita nauttimaan kävelyistä järvenrantapromenadeilla, harrastamaan vesiurheilua sekä rentoutumaan idyllisissä saarissa ja puutarhoissa. Alueen paras myyntivaltti on ehdottomasti se upea elämänlaatu mitä järvillä pystyy viettämään mutta myös niiden lukuisat aktiviteetit sekä helppo saavutettavuus Milanon kaupungista esim. junalla ja autolla.

Hintataso

Hintaerot asunnoissa eri järvien välillä on merkittävä mutta hinnat saattavat vaihdella huomattavasti myös eri puolilla samaa järveä, kylästä riippuen. Tämä on hyvä asia ymmärtää kun tutkailee alueen asuntotarjontaa.

Comojärvellä hinnat vaihtelevat paljonkin ja asuntoon voi saada menemään mitä vain 50 000 tai 5 miljoonan väliltä. Hinnat ovat kalleimmillaan järven länsipuolella varsinkin jos asunnosta on järvinäköala. Edullisempien hintojen perässä kannattaa suunnata ’villimpään’ pohjois-Comoon, jossa hyvän, pienen järviasunnon saa noin 200 000 eurolla.

Maggiorejärvellä asuntojen hinnat vaihtelevat vähemmän mutta erityisesti eteläjärven helppo saavutettavuus sekä järven aurinkoisempi länsipuoli nostavat hintoja. Alkaen hinnat ovat noin 100 000 euroa yksiöstä, noin 150 000 euroa kaksiosta.

Iseo- ja Gardajärven markkinat ovat hyvin erilaiset ja rakennukset ovat usein moderneja. Iseojärvi sopii hyvin alhaisemmalle budjetille sillä uuden asunnon eriomaisella järvinäköalalla saa noin 150 000 eurolla. Iseojärveä kutsutaan alueen salaisuudeksi sillä alue ei ole vielä noussut turistien tietoisuuteen, mikä myös on pitänyt asuntojen hinnat maltillisena.

Kenelle?

Sinulle joka haet ympärivuotista kohdetta ja nautit dramaattisesta ja romanttisesta järvi- ja vuoristomaisemasta. Pidät myös liikkumisesta kuten laskettelusta, vesiurheilusta tai pyöräilystä mutta mahdollisesti myös rauhallista kävelyistä rantapromenadeilla ja pienissä järvikylissä. Arvostat myös hyviä kulkuyhteyksiä Suomesta ja kentältä lomakotiisi.

Kohteitamme järviltä:

Tyylikäs asunto kauniista Stresan kaupungista Lago Maggiorelta

Täydellinen järvinäköala Ghiffan kylässä Maggiorella

Upeita uusia huoneistoja järvimaisemin Iseo- järvellä

Elegantti kolmioasunto kivenheiton päässä Iseo-järveltä

Sulje

Suosikkikohde Toscana

Suosikkikohde Toscana

Mikään muu alue on tuskin saanut yhtä paljon huomiota Italiassa kuin Toscana ja ei ihme: alueen vehreät kukkulat viinitiloineen, kauniit maalaistalot sekä keskiaikaiset kukkuloiden päälle rakennetut kylät tarjoavat erinomaiset puitteet kuuluisaan ’la dolce vitaan’. Maaseudun kauneuden lisäksi renessanssin aikaiset kaupungit kuten Firenze, Pisa, Siena ja Arezzo tarjoavat henkeäsalpaavan upeaa arkkitehtuuria ja taidetta. Toscanasta löytyy myös villimpi ja karumpi puoli, erityisesti sen pohjoisosassa, missä myös hinnat ovat hieman huokeammat kuin suosituimmilla seuduilla.

shutterstock_264759209

Miksi Toscana?

Kauniit maalaismaiset sekä muihin alueihin verrattuna lyömättömät taide-, arkkitehtuuri- ja historialöydöt sekä erinomainen ruoka- ja viinikulttuuri.

Hintataso

Tyypillinen toscanalainen pakopaikka on oliivitarhan ympäröimä maalaistalo omalla uima-altaalla, jonka hinta voi olla mitä tahansa 800 000 euron ja 8 miljoonan väliltä suosituimmilla alueilla Keski- ja Etelä-Toscanassa lähellä Firenzeä sekä Chianti- viinitiloja. Tältä alueelta löydät myös restauroituja linnoja ja rakennuksia, jotka ovat muutettu asumiskäyttöön.

Jos maltat pysyä poissa suosituimmilta alueilta niin maksat paljon vähemmän. Koillis-Toscanassa maalaistalon omalla altaalla saattaa saada 200 000-300 000 eurolla. Remontoitavia asuntoja saattaa joltain alueelta löytyä jopa 100 000 eurolla. Rannikolla ja kaupungeissa hinnat taas nousevat, yhden makuuhuoneen asunto Firenzessä saattaa maksaa jopa 300 000 euroa.

Kenelle? 

Taideharrastajille, viiniasiantuntijoille sekä isommille budjeteille. 

Haluatko asunnon tai talon Toscanasta? Me autamme, ota yhteyttä  info@lomakotiulkomailta.fi  ja kerro toiveistasi!

Sulje

Nouseva tähti - Marche

Marche – nouseva tähti

Vehreä Marchen alue Keski-Italiassa ei ole koskaan nauttinut samanlaisesta ‘julkkisstatuksesta’ kuin naapurinsa Toscana, mutta kasvava määrä ostajia on löytänyt alueen sen monien hyvien puolien takia. Marchessa näet kaikkea, oli se sitten ihania vanhoja kyliä kuten Urbino, taidetta ja arkkitehtuuria esim. Ascoli Picenossa tai rantakohteita kuten Benedetto del Trento Adrianmeren rannalla.

Marchen sisämaa muistuttaa Toscanaa sen oliivitarhoineen, viinitiloineen ja ruokafestivaaleineen, mutta kiinteistöjen hinnat ovat huokeammat. Alueelta löytyy myös karumpaa ja jylhempää seutua vastapainoksi tasaiselle maastolle.

shutterstock_391652755

Miksi Marche?

Marche on Toscanan ja Umbrian alueiden edullisempi versio. Runsaasti mm. remontoivia kohteita joista saa tehtyä itselleen unelmakodin.

Hintataso

Voit saada asunnon kylän historiallisesta keskustasta 150 000 eurolla tai yli 500 000 eurolla palazzo- tyyppisen kiinteistön. Laadukas, remontoitu maatalo maksaa noin 250 000 – 600 000 euroa, joista varsinkin uima-altaalliset tuovat omistajilleen hyvin vuokratuottoja. Ascoli Picenon ympärillä 100 000 euron budjetti tarjoaa hyvin vaihtoehtoja: 2 makuuhuoneen asuntoja tai jopa omakotitaloja, jotka vaativat pientä remonttia. Monella alueella 40 000-60000 eurolla saat remontoivan kohteen maaseudulta.

Rannikolla yhden makuuhuoneen asunto saattaa löytyä alle 150 000 eurolla, talo 350 000 – 400 000 eurolla.

Kenelle?

Sinulle joka nautit Toscanan tunnelmasta mutta et hintatasosta, sekä pidät omasta rauhasta. Erityisesti skandinaavien suosikki.

Katso kohteemme Marchesta:

Edullinen koti suomalaiselta omistajalta Italian maaseudulta

Sulje

Kohtuuhintainen Abruzzo

Kohtuuhintainen Abruzzo

Abruzzo, jota usein kutsutaan Italian vihreeksi sydämeksi, sijaitsee Keski-Italiassa Rooman ja Adrianmeren välillä. Alue ei ehkä ole yhtä muodikas kuin Toscana, mutta tätä dramaattisen kaunista aluetta ei kannata ohittaa kun miettii paikkaa Italian kodille.

Apenniinien vuoristo kulkee Abruzzon keskellä, ja hurmaa matkailijan kauniin vihreillä vuorenhuipuilla, jylhillä laaksoilla, luonnonpuistoilla, lukuisilla luonnonsuojelualueilla sekä keskiaikaisilla kylillä, jotka sijaitsevat monesti kukkulan huipulla tarjoten näkymiä niin vuoristoon kuin merelle. Alueella on useita renessanssin aikaisia ja keskiaikaisia kaupunkeja, joista on helppo mennä alueen laskettelukeskuksiin sekä rantakohteisiin Pescaran kaupungin ympärillä.

Majellettan ja Passo di Lancianon laskettelualueilla voit ihailla Adrianmerta samalla kun lasket rinteitä alas. Ei ole myöskään tavatonta keväisin yhdistää laskettelu- ja rantaloma!

shutterstock_298885361

Miksi Abruzzo?

Abruzzon alueella on tarjota kolme etua asunnon hankkijalle: kohtuullinen hinta, tyrmäävän upea luonto sekä se tunne, että pois olet turistien ”vaellusreitiltä”.

Hintataso

Ei ole enää montaa paikkaa Italissa missä saat asunnon noin 60 000 eurolla ja oman maatalon noin 100 000 eurolla, mutta Abruzzo on yksi niistä. Alue on suosittu erityisesti brittien keskuudessa mutta kiinnostus muuallakin lisääntyy. Kylät Chietin, Teramon ja L’Aquilan läheisyydessä ovat suosituimpia alueita. Myös Pennen kylä on suosittu lomakodin ostopaikka.

Maaseudun alueet, joista paikalliset ovat muuttamassa pois, ovat kaikkein edullisimpia ja rannikolla hinnat nousevat. Talo merinäköalalla lähellä Pescaraa maksaa lähemmäs 200 000 euroa, esimerkiksi Citta Sant’Angelon kukkulan päällä olevassa kylässä. Samasta kylästä tyylikkäästi remontoitu asunto saattaa maksaa jopa 500 000 euroa. 

Laskettelukeskuksissa hinnat ovat myös korkeammat paikallisen kysynnän takia, mutta puolen tunnin ajomatkan päässä hinnat putoavat ja 3 makuuhuoneen omakotitalo upeilla näköaloilla maksaa noin 230 000 euroa.

Kenelle?

Ulkoilmahenkisille, jotka rakastavat ajatusta kodista lähellä niin vuoria, järviä, rantaa kuin luonnonpuistojakin. Myös niille jotka pitävät perinteisistä, historiallisista kylistä kukkulan huipuilla.

Muutamia kohteitamme Abruzzosta:

Remointoitu talo omalla puutarhalla Caporcianosta

Tilava asunto Pescaran rantakohteesta

Kattohuoneisto merinäköaloin

Vuoristomaisemaa ja italialaiskylän tunnelmaa

Sulje

Perheystävällinen Sardinia

Perheystävällinen Sardinia

Sisilian, Elban ja Caprin lisäksi Sardinia on yksi muodikkaimmista Italian saarista. Se on mukavan rento kesälomakohde, joka yhdistää erinomaiset rannat uskomattomaan turkoosiin veteen. Joka kesä kaikkein eksklusiivisin alue, Costa Smeralda, houkuttelee alueelle rikkaita huvialuksineen, mutta muu osa saaresta on säilynyt karismaattisen maalaismaisena.

Sardinia on ollut suosittu kakkoskodin paikka 1960- luvulta alkaen kansainvälisen jetset-piirin sekä italialaisten keskuudessa. Nykyään Sardinia houkuttelee yhä enemmän eri kansalaisuuksia ja tarjoaa asuntoja kaikille budjeteille. Perinteisesti Sardiniaa on pidetty turvallisempana sijoitusvaihtoehtona verrattuna Sisiliaan ja alueella pääsee lentämään kolmelle eri kentälle (Alghero ja Olbia pohjoisessa, Cagliari etelässä) Italian mantereelta. Suomesta lennät Rooman kautta Olbiaan noin kuudessa tunnissa. Sesonkiaikaan eräät matkatoimistot järjestävät saarelle suoria lentoja.

Sardinian elämäntyyliä on vaikea voittaa. Saarella on tarjottavanaan erinomainen paikallinen keittiö ja viinitilat, vuoristoinen sisämaa sekä historialliset kaupungit kuten Alghero ja Cagliari. Hinnat ovat edelleen virkistävän edullisia Costa Smeraldan ulkopuolella.

shutterstock_129976799

Miksi Sardinia?

Erinomaisia perheystävällisiä rantoja ja tunne ’täydellisestä arjen paosta’.

Hintataso

Kalleimmillaan käytät huvilaan saman verran rahaa (miljoonia) kuin Ranskan tai Italian Rivieroilla. Costa Smeraldan ulkopuolella voit saada pienen huvilan 300 000 eurolla.

Saaren länsirannikko on suositumpi erityisesti Algheron seudulla helpon saavutettavuuden takia. Suosittu on myös kaakkoissaaren Villasimius lähellä Cagliarin kaupunkia. Lähellä suosittuja kohteita sisämaahan mentäessä talojen hinnat putoavat noin 150 000 euroon. Pienemmistä kylistä läheltä rantaa saatat löytää uusiakin asuntoja hieman yli 100 000 eurolla. Asunnot kylän historiallisessa keskustassa maksavat enemmän.

Kenelle?

Kaikille budjeteille, perheille, täydellistä irtiottoa hakeville ja sinulle joka nautit kirkkaista merivesistä mutta et välttämättä kaipaa kaikkea sitä taidetta ja kulttuuria mitä muulla Italialla on tarjottavana.

Kohteemme Sardiniassa:

Uusia koteja lomaparatiisista

Sulje

Tyylikäs Liguria

Tyylikäs Liguria

Boomerangin muotoinen, tyrmäävän kaunis Ligurian pieni alue sijaitsee hohdokkaan Ranskan Rivieran ja Toscanan välissä Välimeren rannalla. Alue on suosittu sen helpon saavutettavuuden takia sillä tänne pääsee helposti niin Nizzasta, Genovasta kuin Firenzestäkin. Alue on ollut rikkaiden ja kuuluisien lomakohde jo yli vuosisadan ajan. Alueen keskipiste, Genova, on jo itsessään käymisen arvoinen paikka. Genovan länsipuoli on suosittu paikallisten ja englantilaisten, ranskalaisten ja venäläisten ostajien keskuudessa. 

Portofinon elegantti lomakohde on Ligurian, eli Italian Rivieran, sydän ja tunnetaan sen kuvankauniista satamasta ja sen värikkäistä taloista. Muita suosittuja paikkoja on mm. San Remo, Imperia, Lerici sekä Ventimiglia. Kaikista dramaattisin rannikon alue on monelle suomalaisillekin tuttu Cinque Terre, Unescon maailman perintökohde, joka koostuu viidestä muinaisesta kalastajakylästä.

Alueen taustalla häämöttävät vuoristot samalla kun rannikko tarjoaa Rooman aikaisia raunioita, renessanssin ajan rakennuksia, helpon pääsyn laskettelukeskuksiin sekä rannoille.

shutterstock_392990644

Miksi Liguria?

Tyylikäs, helppo matkustaa ja edullisempi kuin Ranskan Riviera naapurissa.

Hintataso

Ligurian itäisellä puolella hinnat ovat hieman edullisempia, ja lännessä suosituimmat kohteet ovat San Remo ja Imperia. San Remon historiallisesta keskustasta saattaa löytyä asunto maalaismaisesta pienestä talosta 50 000- 100000 euron välillä, hieman enemmän historiallista charmia saa 150 000 eurolla. Muita suosittuja alueita on Bordighera mistä saattaa löytyä iso kiinteistö omalla puutarhalla 250 000 eurolla, mutta merinäköalasta joudut maksamaan huomattavasti enemmän.

Hinnat putoavat luonnollisesti mentäessä kauemmas rannasta tai pienempiin ja vähemmän suosittuihin rantakohteisiin. Pienistä kylistä läheltä rantaa saatat saada uuden asunnon noin 200 000 eurolla.

Kenelle?

Urheilullisille tyypeille jotka pitävät pyöräilystä ja laskettelusta, rantalomailijoille, glamourin hakijoille. Ranskalaiset viihtyvät alueella sen läheisyyden takia.  

Kohteitamme Liguriassa:

Uusia asuntoja upeilla näkymillä

Ihana kattohuoneisto merinäköalalla

Sulje

Lähde: A Place in the Sun. Lue alkuperäinen juttu  täältä

]]>
Italia assistant@lomakotiulkomailta.fi (Lomakoti Laine)