Lomakoti ulkomailta -blogissa kuulumisia ulkomailta, asuntoesittelyjä sekä uutisia ulkomaan asuntomarkkinoilta. 

Madeira - Atlantin helmi

26.10.2016, Aihe: MADEIRA • Kirjoittaja Pirkko Halikka

Madeira (Portugal) – Atlantin helmi

Madeira sijaitsee subtrooppisella vyöhykkeellä. Tästä johtuen Madeira tarjoaa ilmastollisesti kesäisen lämpötilan ympäri vuoden.  Kasvillisuus Madeiralla on monipuolinen ja lajirikas. Madeiran saaristossa elää lähes 200 lintulajia, pesiviä lajeja on noin 40.

10

Patikoijat tuntevat melko varmasti Madeiran Levadat, joita saarelta löytyy yhteensä yli 2000 kilometriä. Voit vaeltaa satumaisissa trooppisissa metsissä ja ihailla luonnon kauneutta. Myös kukkaloistoa on tarjolla useamman kerran vuodessa. Vastapainoksi voit lähteä merelle tähyilemään delfiinejä ja valaita.

Madeiralla järjestetään lukuisia lumoavia traditionaalisia juhlia, pyhiinvaellusmatkoja, karnevaaleja ja messuja. Saaren stressitön ja rento elämäntapa viehättää ihmisiä. Mikä tärkeintä, Madeiran saari on lähes täysin vapaa rikoksista ja siitä syystä saarta pidetään yhtenä turvallisimpana lomakohteena ja asuinpaikkana.

1

Madeiralta löytyy runsain mitoin kulinaarisia nautintoja. Kalaruoan ystävät saavat nauttia Madeiralla mehevistä tonnikalapihveistä, sekä paikallisesta espada-kalasta. Kalan ja merenelävien lisäksi Madeiralla herkutellaan espetada lihavartailla. Festivaaleilla, espetadat ovat metrin mittaisia ja yleensä ne grillataan itse avotulella.  Myös piri-piri kana kuuluu Madeiran kulinaarisiin nautintoihin. Mainitsemisen arvoisia lienevät myös Portugalilaiset viinit. Hyvän punaviinipullon saa muutamalla eurolla. Omat suosikkialueeni ovat Douro, Alentejo ja Lisboa.

shutterstock_159538511

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Roskapostin estämiseksi, ruksaa ylläoleva laatikko.

Uusia kohteita

Lataa lisää kohteita