Pikavisiitti monipuoliselle Italian Rivieralle eli Liguriaan

26.09.2016, Aihe: Italia • Kirjoittaja Lomakoti Laine

Iseojärveltä Lombardian alueelta matka jatkui kolmessa tunnissa Liguriaan Välimeren rannalle Loanon kylään. Ligurian alue tunnetaan jossain ehkä paremmin Italian Rivierana ja se jaetaan itäiseen ja läntiseen osaan jonka keskellä sijaitsee alueen pääkaupunki, satamakaupunki Genova. Itäisellä puolella tuttu alue on monelle suomalaiselle jylhä Cinque Terre ja sen viisi kalastajakylää. Tällä kertaa kohteena oli kuitenkin rannikon läntinen puoli joka alkaa Genovasta ja päättyy Ranskan Rivieraan. 

Jos Iseojärvi oli vielä matkalijoille tuntematonta ja koskematonta seutua, on Liguria ollut turistien määränpää jo 1800-luvun lopusta. Alue tunnetaan myös taiteilijoiden ja muiden kuuluisuuksien lomanvietto- ja näyttäytymispaikkana. 

IMG_8205

Pietra Liguren rantoja

Asuntonäyttökierros alkoi yhteistyökumppanimme Andrean kanssa Civezzan kylästä, josta matka jatkui pikkuhiljaa takaisin Loanon kylään Imperian kautta. Näkemämme kohteet olivat monipuolisia - osa sopi omasta rauhasta ja italialaiskylän tunnelmasta nauttiville, osa aktiivilomailijalle joka kaipaa ympäristöltään aktiviteetteja urheilusta vilkkaaseen yöelämään.

Erityisesti mieleen jäi Civezzan ihana vanha kaupunki sekä Alassion rantakaupunki ja sen 'taiteilijamuuri' (Muretto di Alassio) joka oli täynnä tunnettujen henkilöiden nimikirjoituksia keramiikkalaatoilla. Voit lukea muurin tarinan  täällä . Mikäli matkaat Liguriaan, kannattaa kokeilla myös paikallista pestoa ja focaccia-leipää, jotka ovat alueen ruokaerikoisuuksia.