Milanosta Iseojärvelle

26.09.2016, Aihe: Italia • Kirjoittaja Lomakoti Laine

Italian matkamme ensimmäinen pysäkki oli Como- ja Gardajärvien välissä sijaitseva, hieman tuntemattomampi Iseojärvi. Matka Milanosta Sarnicon kaupunkiin järven eteläpäässä taittui vuokra-Fiatilla hieman yli tunnissa. Kaupunkia hetken aikaa autolla kierrettyämme ja hotellia etsittyämme tuli ensimmäistä kertaa todettua, että navigaattorien toimintaan Italiassa ei kannata luottaa sataprosenttisesti vaan tueksi tarvitaan myös ystävällinen paikallinen, joka neuvoo määränpääsi tarkan sijainnin. Mikäs siinä kunhan paikka löytyy - samallahan voi testata italian kielen taitojaan!

Pastalounaan jälkeen teimme tuttavuutta Sarnicon viehättävän järvikaupungin kanssa - kapeita kävelykatuja, paljon putiikkeja, ravintoloita, upeaa vuoristo/järvimaisemaa sekä mukava järvenrantabulevardi täynnä pääasiassa italialaisia turisteja. Lämpötila oli lähemmäs 30 astetta, mutta pieni tuuli teki ilmastosta miellyttävän Suomen syksystä saapuvalle. Sarnico on Iseon kaupungin kanssa yksi isoimmista Iseojärvellä olevista kaupungeista sen noin 7000 asukkaallaan. 

Toinen päivä Iseolla meni asuntokohteisiin tutustuessa paikallisen yhteistyökumppanimme Andrean kanssa. Tutustuimme hyvin erilaisiin uudiskohteisiin - kaikkia asuntoja yhdisti korkea rakennuslaatu mutta osa sopii enemmän omasta rauhasta ja maisemasta nauttiville, osa taas niille jotka nauttivat enemmän asumisesta kylän palveluiden tuntumassa. Luonnonystävänä Andrea on valikoinut asuntoportfolioonsa kohteita jotka ovat harmoniassa ympäristönsä kanssa sekä energiatehokkuudeltaan erinomaisia. Erityisesti ihastuimme jyrkänteellä sijaitsevaan Anfiteatroon ja sen dramaattisiin maisemiin sekä Le Quattro Vestali- villettaan ja sen sijaintiin ja näkymiin. 

20160912_080716280_iOS

Anfiteatron uima-allasalue

 

Asuntoesittelyiden jälkeen kiertelimme järveä autolla ja ajotaidot pääsivät testiin kapeilla vuoristoteillä pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä väistellessä. Matkan varrelle osui myös Riva di Solton Michelin-ravintola 'Zu', jonka testaaminen jäänee ensi kertaan. Seuraavaan kertaan jää myös Etelä- ja Keski-Euroopan suurimaan järvisaareen, Monte Isolaan tutustuminen. Sen sijaan ehdimme tehdä pikavisiitin Bergamon kaupunkiin ja sen vanhaan ja korkeaan osaan Alta Città'an, joka sekin oli lyhyen ajomatkan päässä järveltä. 

Pitkän päivän jälkeen maistui pizza hotellin naapuriravintolassa Il Chiostrossa, joka maanantai-iltanakin täyttyi ruokalijoista. Tiistaina matka jatkui kohti Välimerta ja Liguriaa! Tätä ennen ehdittiin tehdä pikavisiitti Sarnicon turisti-infoon - nyt on sitten ensi vierailulle tiedossa parhaat laskettelukeskukset sekä kartta Franciacortan viinitiloista :)