Mikä Italian alue sopii sinulle?

20.06.2016, Aihe: Italia • Kirjoittaja Lomakoti Laine

Asunto tai talo Italiasta, mutta mistä?

Moni haaveilee omasta kodista Italiassa mutta mikä alue vastaa parhaiten toiveitasi, elämäntyyliäsi ja budjettiasi? Pieni Italia- oppaamme tutustuttaa sinut suosituimpiin Italian alueisiin. 

Romanttinen järvialue

Romanttinen järvialue

Sijainti Alppien ja suurkaupunkien kuten Milanon ja Bergamon välissä on jo vuosikymmeniä tarjonnut erinomaisen paikan lomakohteelle – järveä ympäröivät vuoristot luovat dramaattisen maiseman, ja lähistöllä lyhyen matkan päässä on laskettelukeskuksia sekä kaupunkien kulttuurielämä ja ostosmahdollisuudet. Suomalaisia alueelle houkuttelee erityisesti hyvät lentoyhteydet Suomesta sekä järvimaisemat. Tunnetuimmat järvet alueella ovat Garda- ja Comojärvi mutta Maggiore, Lugano sekä Iseo ovat herättäneet myös turistien ja lomakotiostajien mielenkiinnon.

shutterstock_436821712

Miksi tänne?

Romanttiset järvialueet tuovat alueelle matkailijoita nauttimaan kävelyistä järvenrantapromenadeilla, harrastamaan vesiurheilua sekä rentoutumaan idyllisissä saarissa ja puutarhoissa. Alueen paras myyntivaltti on ehdottomasti se upea elämänlaatu mitä järvillä pystyy viettämään mutta myös niiden lukuisat aktiviteetit sekä helppo saavutettavuus Milanon kaupungista esim. junalla ja autolla.

Hintataso

Hintaerot asunnoissa eri järvien välillä on merkittävä mutta hinnat saattavat vaihdella huomattavasti myös eri puolilla samaa järveä, kylästä riippuen. Tämä on hyvä asia ymmärtää kun tutkailee alueen asuntotarjontaa.

Comojärvellä hinnat vaihtelevat paljonkin ja asuntoon voi saada menemään mitä vain 50 000 tai 5 miljoonan väliltä. Hinnat ovat kalleimmillaan järven länsipuolella varsinkin jos asunnosta on järvinäköala. Edullisempien hintojen perässä kannattaa suunnata ’villimpään’ pohjois-Comoon, jossa hyvän, pienen järviasunnon saa noin 200 000 eurolla.

Maggiorejärvellä asuntojen hinnat vaihtelevat vähemmän mutta erityisesti eteläjärven helppo saavutettavuus sekä järven aurinkoisempi länsipuoli nostavat hintoja. Alkaen hinnat ovat noin 100 000 euroa yksiöstä, noin 150 000 euroa kaksiosta.

Iseo- ja Gardajärven markkinat ovat hyvin erilaiset ja rakennukset ovat usein moderneja. Iseojärvi sopii hyvin alhaisemmalle budjetille sillä uuden asunnon eriomaisella järvinäköalalla saa noin 150 000 eurolla. Iseojärveä kutsutaan alueen salaisuudeksi sillä alue ei ole vielä noussut turistien tietoisuuteen, mikä myös on pitänyt asuntojen hinnat maltillisena.

Kenelle?

Sinulle joka haet ympärivuotista kohdetta ja nautit dramaattisesta ja romanttisesta järvi- ja vuoristomaisemasta. Pidät myös liikkumisesta kuten laskettelusta, vesiurheilusta tai pyöräilystä mutta mahdollisesti myös rauhallista kävelyistä rantapromenadeilla ja pienissä järvikylissä. Arvostat myös hyviä kulkuyhteyksiä Suomesta ja kentältä lomakotiisi.

Kohteitamme järviltä:

Tyylikäs asunto kauniista Stresan kaupungista Lago Maggiorelta

Täydellinen järvinäköala Ghiffan kylässä Maggiorella

Upeita uusia huoneistoja järvimaisemin Iseo- järvellä

Elegantti kolmioasunto kivenheiton päässä Iseo-järveltä

Sulje

Suosikkikohde Toscana

Suosikkikohde Toscana

Mikään muu alue on tuskin saanut yhtä paljon huomiota Italiassa kuin Toscana ja ei ihme: alueen vehreät kukkulat viinitiloineen, kauniit maalaistalot sekä keskiaikaiset kukkuloiden päälle rakennetut kylät tarjoavat erinomaiset puitteet kuuluisaan ’la dolce vitaan’. Maaseudun kauneuden lisäksi renessanssin aikaiset kaupungit kuten Firenze, Pisa, Siena ja Arezzo tarjoavat henkeäsalpaavan upeaa arkkitehtuuria ja taidetta. Toscanasta löytyy myös villimpi ja karumpi puoli, erityisesti sen pohjoisosassa, missä myös hinnat ovat hieman huokeammat kuin suosituimmilla seuduilla.

shutterstock_264759209

Miksi Toscana?

Kauniit maalaismaiset sekä muihin alueihin verrattuna lyömättömät taide-, arkkitehtuuri- ja historialöydöt sekä erinomainen ruoka- ja viinikulttuuri.

Hintataso

Tyypillinen toscanalainen pakopaikka on oliivitarhan ympäröimä maalaistalo omalla uima-altaalla, jonka hinta voi olla mitä tahansa 800 000 euron ja 8 miljoonan väliltä suosituimmilla alueilla Keski- ja Etelä-Toscanassa lähellä Firenzeä sekä Chianti- viinitiloja. Tältä alueelta löydät myös restauroituja linnoja ja rakennuksia, jotka ovat muutettu asumiskäyttöön.

Jos maltat pysyä poissa suosituimmilta alueilta niin maksat paljon vähemmän. Koillis-Toscanassa maalaistalon omalla altaalla saattaa saada 200 000-300 000 eurolla. Remontoitavia asuntoja saattaa joltain alueelta löytyä jopa 100 000 eurolla. Rannikolla ja kaupungeissa hinnat taas nousevat, yhden makuuhuoneen asunto Firenzessä saattaa maksaa jopa 300 000 euroa.

Kenelle? 

Taideharrastajille, viiniasiantuntijoille sekä isommille budjeteille. 

Haluatko asunnon tai talon Toscanasta? Me autamme, ota yhteyttä  info@lomakotiulkomailta.fi  ja kerro toiveistasi!

Sulje

Nouseva tähti - Marche

Marche – nouseva tähti

Vehreä Marchen alue Keski-Italiassa ei ole koskaan nauttinut samanlaisesta ‘julkkisstatuksesta’ kuin naapurinsa Toscana, mutta kasvava määrä ostajia on löytänyt alueen sen monien hyvien puolien takia. Marchessa näet kaikkea, oli se sitten ihania vanhoja kyliä kuten Urbino, taidetta ja arkkitehtuuria esim. Ascoli Picenossa tai rantakohteita kuten Benedetto del Trento Adrianmeren rannalla.

Marchen sisämaa muistuttaa Toscanaa sen oliivitarhoineen, viinitiloineen ja ruokafestivaaleineen, mutta kiinteistöjen hinnat ovat huokeammat. Alueelta löytyy myös karumpaa ja jylhempää seutua vastapainoksi tasaiselle maastolle.

shutterstock_391652755

Miksi Marche?

Marche on Toscanan ja Umbrian alueiden edullisempi versio. Runsaasti mm. remontoivia kohteita joista saa tehtyä itselleen unelmakodin.

Hintataso

Voit saada asunnon kylän historiallisesta keskustasta 150 000 eurolla tai yli 500 000 eurolla palazzo- tyyppisen kiinteistön. Laadukas, remontoitu maatalo maksaa noin 250 000 – 600 000 euroa, joista varsinkin uima-altaalliset tuovat omistajilleen hyvin vuokratuottoja. Ascoli Picenon ympärillä 100 000 euron budjetti tarjoaa hyvin vaihtoehtoja: 2 makuuhuoneen asuntoja tai jopa omakotitaloja, jotka vaativat pientä remonttia. Monella alueella 40 000-60000 eurolla saat remontoivan kohteen maaseudulta.

Rannikolla yhden makuuhuoneen asunto saattaa löytyä alle 150 000 eurolla, talo 350 000 – 400 000 eurolla.

Kenelle?

Sinulle joka nautit Toscanan tunnelmasta mutta et hintatasosta, sekä pidät omasta rauhasta. Erityisesti skandinaavien suosikki.

Katso kohteemme Marchesta:

Edullinen koti suomalaiselta omistajalta Italian maaseudulta

Sulje

Kohtuuhintainen Abruzzo

Kohtuuhintainen Abruzzo

Abruzzo, jota usein kutsutaan Italian vihreeksi sydämeksi, sijaitsee Keski-Italiassa Rooman ja Adrianmeren välillä. Alue ei ehkä ole yhtä muodikas kuin Toscana, mutta tätä dramaattisen kaunista aluetta ei kannata ohittaa kun miettii paikkaa Italian kodille.

Apenniinien vuoristo kulkee Abruzzon keskellä, ja hurmaa matkailijan kauniin vihreillä vuorenhuipuilla, jylhillä laaksoilla, luonnonpuistoilla, lukuisilla luonnonsuojelualueilla sekä keskiaikaisilla kylillä, jotka sijaitsevat monesti kukkulan huipulla tarjoten näkymiä niin vuoristoon kuin merelle. Alueella on useita renessanssin aikaisia ja keskiaikaisia kaupunkeja, joista on helppo mennä alueen laskettelukeskuksiin sekä rantakohteisiin Pescaran kaupungin ympärillä.

Majellettan ja Passo di Lancianon laskettelualueilla voit ihailla Adrianmerta samalla kun lasket rinteitä alas. Ei ole myöskään tavatonta keväisin yhdistää laskettelu- ja rantaloma!

shutterstock_298885361

Miksi Abruzzo?

Abruzzon alueella on tarjota kolme etua asunnon hankkijalle: kohtuullinen hinta, tyrmäävän upea luonto sekä se tunne, että pois olet turistien ”vaellusreitiltä”.

Hintataso

Ei ole enää montaa paikkaa Italissa missä saat asunnon noin 60 000 eurolla ja oman maatalon noin 100 000 eurolla, mutta Abruzzo on yksi niistä. Alue on suosittu erityisesti brittien keskuudessa mutta kiinnostus muuallakin lisääntyy. Kylät Chietin, Teramon ja L’Aquilan läheisyydessä ovat suosituimpia alueita. Myös Pennen kylä on suosittu lomakodin ostopaikka.

Maaseudun alueet, joista paikalliset ovat muuttamassa pois, ovat kaikkein edullisimpia ja rannikolla hinnat nousevat. Talo merinäköalalla lähellä Pescaraa maksaa lähemmäs 200 000 euroa, esimerkiksi Citta Sant’Angelon kukkulan päällä olevassa kylässä. Samasta kylästä tyylikkäästi remontoitu asunto saattaa maksaa jopa 500 000 euroa. 

Laskettelukeskuksissa hinnat ovat myös korkeammat paikallisen kysynnän takia, mutta puolen tunnin ajomatkan päässä hinnat putoavat ja 3 makuuhuoneen omakotitalo upeilla näköaloilla maksaa noin 230 000 euroa.

Kenelle?

Ulkoilmahenkisille, jotka rakastavat ajatusta kodista lähellä niin vuoria, järviä, rantaa kuin luonnonpuistojakin. Myös niille jotka pitävät perinteisistä, historiallisista kylistä kukkulan huipuilla.

Muutamia kohteitamme Abruzzosta:

Remointoitu talo omalla puutarhalla Caporcianosta

Tilava asunto Pescaran rantakohteesta

Kattohuoneisto merinäköaloin

Vuoristomaisemaa ja italialaiskylän tunnelmaa

Sulje

Perheystävällinen Sardinia

Perheystävällinen Sardinia

Sisilian, Elban ja Caprin lisäksi Sardinia on yksi muodikkaimmista Italian saarista. Se on mukavan rento kesälomakohde, joka yhdistää erinomaiset rannat uskomattomaan turkoosiin veteen. Joka kesä kaikkein eksklusiivisin alue, Costa Smeralda, houkuttelee alueelle rikkaita huvialuksineen, mutta muu osa saaresta on säilynyt karismaattisen maalaismaisena.

Sardinia on ollut suosittu kakkoskodin paikka 1960- luvulta alkaen kansainvälisen jetset-piirin sekä italialaisten keskuudessa. Nykyään Sardinia houkuttelee yhä enemmän eri kansalaisuuksia ja tarjoaa asuntoja kaikille budjeteille. Perinteisesti Sardiniaa on pidetty turvallisempana sijoitusvaihtoehtona verrattuna Sisiliaan ja alueella pääsee lentämään kolmelle eri kentälle (Alghero ja Olbia pohjoisessa, Cagliari etelässä) Italian mantereelta. Suomesta lennät Rooman kautta Olbiaan noin kuudessa tunnissa. Sesonkiaikaan eräät matkatoimistot järjestävät saarelle suoria lentoja.

Sardinian elämäntyyliä on vaikea voittaa. Saarella on tarjottavanaan erinomainen paikallinen keittiö ja viinitilat, vuoristoinen sisämaa sekä historialliset kaupungit kuten Alghero ja Cagliari. Hinnat ovat edelleen virkistävän edullisia Costa Smeraldan ulkopuolella.

shutterstock_129976799

Miksi Sardinia?

Erinomaisia perheystävällisiä rantoja ja tunne ’täydellisestä arjen paosta’.

Hintataso

Kalleimmillaan käytät huvilaan saman verran rahaa (miljoonia) kuin Ranskan tai Italian Rivieroilla. Costa Smeraldan ulkopuolella voit saada pienen huvilan 300 000 eurolla.

Saaren länsirannikko on suositumpi erityisesti Algheron seudulla helpon saavutettavuuden takia. Suosittu on myös kaakkoissaaren Villasimius lähellä Cagliarin kaupunkia. Lähellä suosittuja kohteita sisämaahan mentäessä talojen hinnat putoavat noin 150 000 euroon. Pienemmistä kylistä läheltä rantaa saatat löytää uusiakin asuntoja hieman yli 100 000 eurolla. Asunnot kylän historiallisessa keskustassa maksavat enemmän.

Kenelle?

Kaikille budjeteille, perheille, täydellistä irtiottoa hakeville ja sinulle joka nautit kirkkaista merivesistä mutta et välttämättä kaipaa kaikkea sitä taidetta ja kulttuuria mitä muulla Italialla on tarjottavana.

Kohteemme Sardiniassa:

Uusia koteja lomaparatiisista

Sulje

Tyylikäs Liguria

Tyylikäs Liguria

Boomerangin muotoinen, tyrmäävän kaunis Ligurian pieni alue sijaitsee hohdokkaan Ranskan Rivieran ja Toscanan välissä Välimeren rannalla. Alue on suosittu sen helpon saavutettavuuden takia sillä tänne pääsee helposti niin Nizzasta, Genovasta kuin Firenzestäkin. Alue on ollut rikkaiden ja kuuluisien lomakohde jo yli vuosisadan ajan. Alueen keskipiste, Genova, on jo itsessään käymisen arvoinen paikka. Genovan länsipuoli on suosittu paikallisten ja englantilaisten, ranskalaisten ja venäläisten ostajien keskuudessa. 

Portofinon elegantti lomakohde on Ligurian, eli Italian Rivieran, sydän ja tunnetaan sen kuvankauniista satamasta ja sen värikkäistä taloista. Muita suosittuja paikkoja on mm. San Remo, Imperia, Lerici sekä Ventimiglia. Kaikista dramaattisin rannikon alue on monelle suomalaisillekin tuttu Cinque Terre, Unescon maailman perintökohde, joka koostuu viidestä muinaisesta kalastajakylästä.

Alueen taustalla häämöttävät vuoristot samalla kun rannikko tarjoaa Rooman aikaisia raunioita, renessanssin ajan rakennuksia, helpon pääsyn laskettelukeskuksiin sekä rannoille.

shutterstock_392990644

Miksi Liguria?

Tyylikäs, helppo matkustaa ja edullisempi kuin Ranskan Riviera naapurissa.

Hintataso

Ligurian itäisellä puolella hinnat ovat hieman edullisempia, ja lännessä suosituimmat kohteet ovat San Remo ja Imperia. San Remon historiallisesta keskustasta saattaa löytyä asunto maalaismaisesta pienestä talosta 50 000- 100000 euron välillä, hieman enemmän historiallista charmia saa 150 000 eurolla. Muita suosittuja alueita on Bordighera mistä saattaa löytyä iso kiinteistö omalla puutarhalla 250 000 eurolla, mutta merinäköalasta joudut maksamaan huomattavasti enemmän.

Hinnat putoavat luonnollisesti mentäessä kauemmas rannasta tai pienempiin ja vähemmän suosittuihin rantakohteisiin. Pienistä kylistä läheltä rantaa saatat saada uuden asunnon noin 200 000 eurolla.

Kenelle?

Urheilullisille tyypeille jotka pitävät pyöräilystä ja laskettelusta, rantalomailijoille, glamourin hakijoille. Ranskalaiset viihtyvät alueella sen läheisyyden takia.  

Kohteitamme Liguriassa:

Uusia asuntoja upeilla näkymillä

Ihana kattohuoneisto merinäköalalla

Sulje

Lähde: A Place in the Sun. Lue alkuperäinen juttu  täältä