Lomakoti ulkomailta -blogissa kuulumisia ulkomailta, asuntoesittelyjä sekä uutisia ulkomaan asuntomarkkinoilta. 

Torreviejan perjantaimarkkinat

30.08.2018, Aihe: Espanja • Kirjoittaja Petri Hinno

IMG_20180824_103015

Lähes jokainen Torreviejassa vieraillut on todennäköisesti käynyt tai vähintäänkin kuullut Torreviejan perjantaimarkkinoista. Kuuluisat perjantaimarkkinat ovat Costa Blancan suurimpia (kojuja on 700) ja ne keräävät joka perjantai (kello 8-14) suuren määrän ihmisiä.

Aiemmin perjantaimarkkinat järjestettiin kaupunkialueella lähellä Torreviejan ydinkeskustaa ja ne täyttivätkin kadut useamman korttelin alueelta. Järjestely aiheutti kuitenkin sen verran ongelmia mm. liikenteen ja roskien vuoksi, että markkinat siirrettiin suurelle kentälle/tapahtuma-alueelle ydinkeskustan ulkopuolelle, Torreviejan vesipuiston viereen. Nyt markkinoille on helpompi tulla myös autolla, sillä alueella on huomattavasti enemmän parkkipaikkoja kuin keskustassa. Paikan päälle pääsee myös bussilla (linjat H & C) Torreviejan keskustasta. Suljettu markkina-alue on helpompi siivota ja se on myös turvallisempi, sillä suljettua aluetta on helpompi valvoa.

mercadillo_kartta

Avaa karttalinkki

Uudella markkinapaikalla kojut on järjestetty karkeasti ottaen siten, että elintarvikkeet ovat omalla puolellaan ja vaatteet yms. ovat omalla puolellaan. Tämä on huomattavasti selkeämpi järjestely kuin aiemmin, jolloin kojut olivat lomittain miten sattuu. Kojuja perjantaimarkkinoilla on jo mainitut 700, joten ostettavaa ja ihmeteltävää löytyy. Perjantaimarkkinoilta löydät tuoreet hedelmät ja vihannekset, ja markkinoilla huomaakin hyvin milloin milläkin tuotteella on sesonkiaika. Lisäksi löydät markkinoilta mm. pähkinöitä ja kuivahedelmiä, erilaisia leivonnaisia, oliiveja ja muita pikkelöityjä tuotteita, kananmunia, juustoja, jamonia ja muita paikallisia lihatuotteita, erilaisia kalatuotteita kuten kuivattua tonnikalaa eli mojamaa, vaatteita, laukkuja, kenkiä, leluja jne. jne.. Voidaankin melkein sanoa, että sitä mitä et perjantaimarkkinoilta löydä, niin sitä et tarvitse.

IMG_20180824_103134
IMG_20180824_103355

Markkina-alueelta löytyy myös useampi kahvila tai ruokakoju, joista saa juotavaa ja pientä purtavaa. Löydät mm. churroja eli ns. ”paikallisia munkkeja” tai jos isompi nälkä yllättää, niin mukaan voi napata vaikka kokonaisen grillatun broilerin. Monet tulevat markkinoille kahville ja vain ihmettelemään markkinahumua/-tunnelmaa. Perjantaimarkkinoilla saakin helposti kulumaan useamman tunnin vain kiertelemällä ympäriinsä. Perjantaimarkkinat ovat periaatteessa yksi Torreviejan keskeisistä nähtävyyksistä, joten jos et ole vielä käynyt, niin suosittelen tutustumaan.

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Ladataan kohteita

Uusia kohteita

Lataa lisää kohteita