Lomakoti ulkomailta -blogissa kuulumisia ulkomailta, asuntoesittelyjä sekä uutisia ulkomaan asuntomarkkinoilta. 

Torrevieja – Costa Blancan helmi liikkujalle

08.02.2019, Aihe: Espanja • Kirjoittaja Veera Smidt

Torreviejan alue on loistava paikka kaikkeen liikuntaan, urheiluun ja aktiiviseen elämään, niin fasiliteettien kuin vuosittain noin 320 aurinkoisen päivän osalta.

Torreviejan Sport City

Vain 3–4 km:n päässä Torreviejan keskustasta on liikuntakeskittymä, Sport City, missä pääset harrastamaan lukuisia lajeja, uinnista padeliin ja kuntosaliharjoittelusta lentopalloon.

Torreviejan uimahalliin tehtiin täysi remontti syksyllä 2017. Se on huippuhalli niin kuntouimarille kuin tavoitteellisempaan treenaukseen. Viihtyisään halliin, 50:n metrin altaaseen, maksu on vain kolmen euron paikkeilla.

Myös kaupungin kuntosali sijaitsee Sport Cityssä. 400 m2 :n sali on varustettu uusimmilla laitteilla, joka mahdollistaa kuntosalitreenaamisen kaikilla tasoilla, aloittelijasta kokeneeseen ja tavoitteelliseen treenaajaan.

Padel – Espanjan suosituin pallopeli? Padel on peli, jossa yhdistetään tennistä ja squashia. Se on nopeatempoinen ja lienee mailapeleistä sosiaalisimpia, sillä padelia pelataan aina nelinpelinä.

Padel sopii lähes kaikille ja on hauska laji kunnon kohottamiseen. Padelin säännöt ovat yksinkertaiset ja lyhytvartista mailaa on helppo käsitellä. Padelissa ei voimalla ole merkitystä, vaan oikea tekniikka ja pelisilmä ovat padelin avaimet.

Pelin monipuolisuudesta kertoo se, että kentällä espanjalaiset isovanhemmat pelaavat lastenlastensa kanssa. Pallo lentää ja peli-ilo kuuluu kauas!

Sport Cityssä on padelkenttien lisäksi toki myös tennis- ja squashkentät.

Sport Cityssä voit harrastaa ja kokeilla lajeja laidasta laitaan, sillä siellä on yllämainittujen lisäksi mm. jalkapallo- ja rugbykentät, kori- ja lentopallokentät, käsipallokenttä ja yleisurheilumahdollisuudet.

Tutustu lisää Sport Cityn tarjontaan tästä !

Pyöräily

shutterstock_562272565

Viikonloppuaamuisin, kun aurinko vasta nousee, Torreviejan pyöräilytiimit polkevat jo kaupungista pois päin satojen kilometrien lenkeilleen. Maaston tasaisuuden vuoksi vähemmän pyöräillyt hurauttaa helposti monta kymmentä kilometriä esimerkiksi suolajärvien ympäri ja todelliselle pitkänmatkanpyöräilijälle tietä ja reittejä riittää.

“Sunnuntaipyöräilijä” taas pääsee nauttimaan vauhdista ja merimaisemista satulan selässä rantaa pitkin ajellen. La Matalta aina Pilar de la Horadadaan kilometrejä kertyy nelisenkymmentä. Matkalla voi pysähtyä lounastamaan sekä uimarantoja matkalla on lukuisia, joille on mukava pysähtyä ja käydä meressä pulahtamassa.

Rannalle ja mereen

shutterstock_1059288560

Meri on tietysti mitä tärkeimmässä osassa, rannikolla kun ollaan. Costa Blancalla ei ole pitkää, kilometrejä jatkuvaa rantaviivaa, vaan rannat erottuvat selvästi ominaan. Torreviejan rannat ovat melko pieniä, siistejä ja niitä reunustaa pitkälti rantapaseo kauppoineen ja ravintoloineen.

Koska aurinkoa riittää, rannalla näet auringonpalvojia käytännössä ympäri vuoden. Tammikuun lämpiminä päivinä, kun mittari vain kipuaa +20 asteeseen ja paikalliset pukeutuvat toppatakkiin, niin brittituristit laittavat uikkarit päälle ja lähtevät rannalle.

Auringonpalvonnan ja meressä pulahtamisen lisäksi, meri totta kai tarjoaa paljon mahdollisuuksia harrastamiseen ja liikkumiseen.

Hyvillä tuulilla aallot kasvavat surffaukseen sopiviksi, mutta pääsääntöisesti olosuhteet ovat suotuisammat suppailuun (Stand Up Paddle). Hawajilta lähtöisin oleva suppailu on tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvava vesiurheilulaji, varmasti siksi, että se on helppo oppia ja se on erinomaista treeniä keskivartalon lihaksille ja tasapainolle.

Suppailussa melotaan seisten surffilautaa läheisesti muistuttavan laudan päällä. SUP-laudalla voi retkeillä, meloa aalloissa tai vain nautiskella rannalla olemisesta tyyneltä mereltä käsin.

Snorklaamaan pääsee vain ostamalla lukuisista Torreviejan sukellus- tai urheilukaupoista maskin ja räpylät. Costa Blancan vedet ovat kirkkaat ja pienillä rannoilla näet kalaparvia jo upottaessasi varpaat mereen.

Torreviejassa voi myös mennä sukelluskurssille ja suorittaa tutkintoja mm. PADI Divemasterin.

Joogaa ja pilatesta sekä ryhmäliikuntaa

shutterstock_1065652877

Torreviejassa on useita pilates- ja joogastudioita, joissa tunteja pidetään useilla eri kielillä. Joogatunneissa on valinnan varaa, studio tarjoavat mm. hatha-, kundaliini- ja yin-joogaa. Myös erikoistunteja on, kuten äitiysjoogaa ja meditaatiota.

Useilla kuntosaleilla on laaja valikoima ryhmäliikuntatunteja body pumpista, spinningiin ja zumbaan.

Ja tietysti golf!

kenttä_1

Costa Blancaa voi kutsua golffaajan paratiisiksi: pelaamaan pääsee ympäri vuoden, pääsääntöisesti auringon paistaessa, kenttiä puolen tunnin ajomatkan päässä Torreviejan keskustasta on jo kymmenisen, tunnin matkan säteellä määrä kasvaa huomattavasti, kun mennään pohjoiseen Alicanteen, etelään Cartagenaan ja itään Murciaan.

Kenttiä on siis joka makuun ja oma suosikki löytyy varmasti! Vaihtelunhaluinen taas pääsee helposti pelaamaan eri kentille.

Golfopetusta Costa Blancalla saa mm. suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja tietysti espanjaksi.

Espanjassa ei tarvitse välttämättä olla golfseuran jäsen päästäkseen pelaamaan, vaan kierroksen hinnassa on parin-kolmen euron suuruinen lisenssi- ja vakuutusmaksu.

Monen intohimoisen golffarin Espanjan-koti sijaitseekin lempi- tai “kotikentän” läheisyydessä.

Aktiiviset suomalaiset

Torreviejan alueen suomalaiset ovat kovia liikkujia: maanantaisin on yhteinen sauvakävelylenkki, aktiiviset naiset järjestävät mm. padelpelejä, yhteisiä kuntosalitreenejä ja uintivuoroja.

Torreviejan alueella on myös suomalaisia liikunta- ja hyvinvointipalveluja tarjoavia toimijoita urheiluhierojista matkanjärjestäjään, jonka matkoilla pääset vaikkapa katsomaan huippufudista tai koripalloa Valenciaan.

Costa Blanca saa vannoutuneen sohvaperunankin ulos aurinkoon, rannalle, pyörän satulaan. Tai aivan varmasti ainakin laittamaan lenkkarit jalkaan, sillä rantapaseo ja Torreviejan aallonmurtaja kutsuvat kävelemään ja nauttimaan merituulesta!

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Ladataan kohteita

Uusia kohteita

Lataa lisää kohteita