Lomakoti ulkomailta -blogissa kuulumisia ulkomailta, asuntoesittelyjä sekä uutisia ulkomaan asuntomarkkinoilta. 

Tervetuloa Torreviejaan!

29.06.2018, Aihe: Espanja • Kirjoittaja Petri Hinno

torrevieja

Torreviejan kaupunki sijaitsee Costa Blancalla, Espanjan kaakkoisrannikolla, Valencian itsehallintoalueella. Torrevieja nimi tarkoittaa ”vanhaa tornia” ja nimitys tuleekin Torreviejassa sijainneesta vartiotornista. Torreviejalla on pitkä historia merkittävänä suolantuottajana, mutta suolantuotannon ympärille rakentunut kalastajakylä on hiljalleen muuttunut merkittäväksi turistikohteeksi. Torreviejassa asuu myös ympärivuotisesti mm. brittejä, skandinaaveja ja belgialaisia. Monella espanjalaisella on puolestaan Torreviejassa loma-asunto tai ”kesämökki”. Asukkaita Torreviejassa oli vuoden 2017 väestönlaskennan mukaan 85 541.

Asunnonostajalle Torrevieja on houkutteleva kohde, sillä hintataso on asuntoa ostettaessa esimerkiksi Aurinkorannikkoon verrattuna noin 30% edullisempi. Uudiskohteiden hinnat alkavat Torreviejassa noin 100 000-150 000 eurosta ja jälleenmyyntikohteen saa halvimmillaan noin 60 000 eurolla. Keskusta-alueen asunnot ovat Torreviejassa pääsääntöisesti kerrostaloasuntoja, mutta omaa rauhaa voi halutessaan tavoitella esimerkiksi hankkimalla ylimmän kerroksen penthouse-huoneiston, joissa on monesti suuri kattoterassi eli solarium. Vaihtoehtoisesti voi asua hieman keskustan ulkopuolella, jolloin tarjolla on bungaloweja, rivitaloja, omakotitaloja jne.

Torreviejan keskustan voidaan katsoa rajautuvan Playa de Los Locos ja Playa Acequion -rantojen sekä N-332 valtatien väliselle alueelle. Aivan Torreviejan keskustan rantabulevardilta löytyy myös Playa del Curan uimaranta. Lisää uimarantoja löytyy Torreviejan ulkopuolelta muun muassa La Matasta, Guardamarista sekä Orihuela Costalta. Costa Blancan alue ylipäänsä on tunnettu viihtyisistä ja puhtaista hiekkarannoistaan.

shutterstock_511046782

Torreviejan keskusta-alueella on espanjalaiseen tyyliin useita erilaisia baareja, tapaskuppiloita sekä ravintoloita, joten jokaiselle löytyy varmasti mieluista syötävää ja juotavaa. Yökerhot ovat keskittyneet kaupungin laitamille, satama-alueille sekä pienteollisuusalueelle, joten keskustassa asuttaessakin saa yleensä nukkua yönsä rauhassa. Muutenkin Torrevieja on suhteellisen rauhallinen ja turvallinen kohde, jopa kesän vilkkaimpina turistikuukausina heinä- ja elokuussa.

Torreviejan ympäristö nauttii leudoista talvista ja lämpimistä kesistä. Aurinko hellii ympärivuoden ja aurinkopäiviä on yleensä noin 250-300 vuodessa ja vuoden keskiarvolämpötila on noin 20 astetta. Kuumimpaan aikaan heinä-elokuussa keskiarvolämpötila on jo noin 30 astetta.  Tammi-helmikuussa on viileintä, jolloin yölämpötilat putoavat alle kymmeneen asteeseen, päivälämpötilat ovat yleensä 15 asteen molemmin puolin. Välimeri sekä keskustan läheisyydessä sijaitsevat suolajärvet (sininen ja vaaleanpunainen) luovat Torreviejan ympäristöön yhden maailman terveellisimmistä mikroilmastoista.

shutterstock_582286957

Torreviejan bussiasemalta pääsee helposti mm. Alicanteen, Murciaan, Alicanten lentokentälle tai vaikkapa Orihuela Costalla sijaitsevaan La Zenia -ostoskeskukseen, jossa on noin 150 erilaista liikettä. Käytössä olevaa juna-asemaa ei Torreviejassa enää ole, lähin löytyy Alicantesta.

Tervetuloa Torreviejaan!

Lomakkeen tiedoissa ilmeni virheitä. Tarkistathan virheelliset kentät.

Kirjoita kommentti

Ladataan kohteita

Uusia kohteita

Lataa lisää kohteita