Ostaisinko sijoitusasunnon Espanjasta?

11.02.2016, Aihe: Espanja • Kirjoittaja Lomakoti Laine

Asuntojen hintojen putoaminen n. 50% lamaa edeltävistä vuosista ja uutiset Espanjan asuntokaupan elpymisestä ovat saaneet sijoittajat liikkeelle. Laadukkaiden asuntojen hinnat ovat vieläkin alhaiset vaikka hienoista nousua on jo näkyvissä. Päätöstä sijoitusasunnosta puoltaa hyvät vuokratulomahdollisuudet turistikohteissa, sillä Espanja on maailman kolmanneksi suosituin matkakohde. Lisäksi asuntojen hinnan nousun kiihtyessä sijoittajat voivat odottaa asunnoistaan hyvää myyntivoittoa. 

Englantilaisen kiinteistökonsulttiyrityksen Savills:in toimitusjohtaja Jeremy Helsby kertoi viime elokuussa Expansión- lehden haastattelussa näkemyksiään Espanjan asuntomarkkinoista. Helsbyn mukaan moni on sijoittanut lamasta kärsineeseen Espanjaan ja sen edullisiin asuntoihin, koska he uskovat kysynnän ja talouden kasvuun, ja että nämä omistukset voidaan myydä hyvällä hinnalla eteenpäin viiden vuoden päästä. Haastatteluajankohtana, elokuussa 2015, Helsby arvioi, että vielä on 18 kuukautta aikaa sijoittaa Espanjaan houkuttelevin hinnoin.  

Korkeaa vuokratuottoa hakevat sijoittajat suuntaavat katseensa erityisesti suuriin kaupunkeihin kuten Barcelonaan ja Madridiin, sekä Espanjan rannikoille kuten Costa del Solille ja Costa Blancalle, sillä nämä kohteet ovat ympäri vuoden turistien suosiossa. Costa del Sol ja Costa Blanca houkuttelevat esimerkiksi kesällä ja syksyllä rantalomailijoita ja talvella golffareita. Costa del Solilla suosituimmat sijoituskohteet ovat Málagan, Marbellan ja Benalmádenan ympäristössä, Costa Blancalla esimerkiksi Torreviejan ja Altean seutu ovat suosittuja sijoituskohteita. Hyvän tuoton asunnolle tarjoaa myös Alicanten kaupunki, jossa asuntojen tuotto viime vuoden 3. vuosineljänneksellä oli Espanjan parhaimpia, 5,8%, mikä on korkeampi luku kuin esimerkiksi Madridissa. 

Verrattuna muihin Espanjan lomakohteisiin, Costa Blancan asuntojen hinnat ovat alhaiset – uuden asunnon saa vielä tällä hetkellä jopa 20-30% edullisemmin kuin muilta turistien suosimilta alueilta. Tässä muutama hyvä sijoituskohde Costa Blancalta: 

Mikäli sinua kiinnostaa sijoitusasunnot Costa del Solilta tai esimerkiksi Barcelonasta, ota yhteyttä  info@lomakotiulkomailta.fi  

Lähde: Idealista, Expansión, Spain-holiday.com