Costa Blancan Uutiskatsaus!

11.03.2020, Aihe: Espanja • Kirjoittaja Lomakoti Laine

Uutisia ja tapahtumia Maaliskuu

Benidorm oli vuonna 2019 Espanjan 4. suosituin matkakohde kun katsotaan turistien yöpymisten määrää. Yöpymisiä oli kaiken kaikkiaan yli 16 miljoonaa, ja enemmän niitä oli vain Madridissa (22,6 miljoonaa), Barcelonassa (22,1 miljoonaa) ja San Bartolomé de Tirajanassa Gran Canarialla (17,1 miljoonaa).

Alicante-Elchen lentokenttä rikkoi vuonna 2019 sen matkustajaennätyksen. Yli 15 miljoonasta matkustajasta lähes 90% oli ulkomaalaisia. Heistä lähes kuusi miljoonaa saapui Yhdistyneestä Kuningaskunnasta, seuraavaksi eniten matkailijoita tuli Saksasta ja Alankomaista.

Valencian itsehallintoalueella kävi vuonna 2019 yli 9,5 miljoonaa turistia. 80% suuntasi Alicanten maakunnan alueelle, ja rahaa käytettiin lähes 8 % enemmän kuin vuonna 2018. Keskimäärin turisti käyttää Valencian alueella päivässä 107 euroa, mikä on huomattavasti vähemmän kuin mitä rahaa yleensä menee esimerkiksi Kataloniassa (lähes 200€) tai Andalusiassa (124€).

Supermarkettiketju Mercadona on hankkinut vuosikausia hylättynä olleen tontin Torreviejan keskustasta, Calle Machadon ja Morionesin kulmasta. Ensimmäiseksi uusitaan tontin keskeneräistä rakennustyömaata ympäröivä aita, joka nykytilassa on ollut vaaraksi jalankulkijoille. Mercadona ei ole vielä paljastanut suunnitelmiaan tontin käyttöön.

Myös pitkään tyhjillään ollut Eden Rock -kiinteistö Torreviejassa on saanut uuden omistajan Ranskasta. Rapistuneelle kiinteistölle tehdään remontti ja se avataan myöhemmin hotellina. Upealla rantapaikalla, Cala de la Zorran poukaman vieressä sijaitseva kiinteistö valmistui 1970 hotelliksi ja on ollut hylättynä vuodesta 2013.

0cfd42aa-4422-48e5-9e21-2a3cd8f8af9d

Torreviejan kaupunki on saanut valmiiksi korjaustyöt Curva del Palengressa tammikuisen Gloria-myrskyn jäljiltä. Korjaustöihin kuului mm. puisen rantapromenadin korjaaminen sekä rannan ja tien välissä kulkevan turvakaiteen uusiminen. Samalla korjaustöitä tehtiin myös La Matan ja Acequionin ranta-alueilla.

Orihuela Costalla sijaitseva Punta de la Glean kävelypolkua kunnostetaan 30 000 eurolla. Rantaa pitkin kulkeva luontoreitti kärsi vahinkoja syyskuun myrskyissä ja pian alkavissa korjaustöissä uudistetaan vaurioituneita portaita, opasteita ja köysiaitaa.

Torrevieja aloittaa keväällä 3,5-4 tunnin ekoturismikierrokset La Matan ja Torreviejan luonnonpuistossa suolajärvien ympäristössä. Reiteistä voi valita esimerkiksi luonnonpuiston viiniviljelmiin tai lintuihin keskittyvän tai auringonlaskun aikaan tapahtuvan kierroksen. Paikan kierroksille voi varata osoitteessa www.turismodetorrevieja.com/ecorutas

Torreviejan kaupunki rajoittaa matkailuautojen leiriytymistä La Matan rannalle. La Matan ranta on perinteisesti ollut suosittu leiriytymispaikka matkailuautolla liikkuville turisteille, mutta pääsy rannan tuntumaan on nyt estetty aidalla. Luvattomasti rannan alueilla leiriytyvät turistit ovat saaneet aikaan valituksia Torreviejan asukkailta.

Moni on havainnut Torreviejan vaaleanpunaisen suolajärven menettäneen sille omaisen värinsä. Järviveteen on sekoittunut syksyn ja alkuvuoden runsaiden sateiden jälkeen tavallista enemmän makeaa vettä, mikä on aiheuttanut mikroskooppisen levän kasvun ja värin muuttumisen vihreämmäksi. Järven normaali väritys kuitenkin palannee kevätkuukausien jälkeen veden haihtuessa ja suolapitoisuuden kasvaessa.

Lähteet:
elmundo.es
diarioinformacion.com